L’oposició lamenta la imatge que el país està oferint en el “cas Valora”

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Gener de 2008

diaridandorra

Toni Solanelles

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, i de CDA+Segle 21, Enric Tarrado, van lamentar ahir la situació que està projectant el Principat arran del cas Valora.

Bartumeu va ser molt crític amb l’actuació del Govern, mentre que Tarrado, molt més cautelós, va considerar que “el principal problema és que tot plegat és una vergonya”. Mentrestant, alguns dels principals afectats veien ahir amb desesperació la pugna oberta entre l’executiu i la Batllia. I lamentaven que per la mala gestió d’un afer com aquest, el secret bancari en pugui sortir debilitat.

Bartumeu va recordar que el Govern “a efectes de control parlamentari ja n’estava avisat”, amb referència al desenllaç que està tenint el cas i les denegacions judicials de les peticions de fallida. El líder parlamentari del PS va recordar la reunió del ministre Ferran Mirapex amb la cúpula judicial per “intentar” pressionar, amb la qual cosa “no s’han sentat unes bones bases de col·laboració”. “El Govern ho ha fet molt malament i no ha sabut defensar la plaça financera. S’ha retardat la legislació que l’FMI ens reclama”. Per a Bartumeu, tot plegat seria conseqüència “del conflicte d’interessos que hi ha dins mateix del Govern”. I va descartar que el PS pugui col·laborar amb l’executiu quan ja es va descartar al seu moment. Sobre el rerefons del cas i la situació de Valora “no n’opinaré sense haver vist el dossier”. Tampoc no coneix el detall Enric Tarrado, però el parlamentari centrista creu que hi hauria elements per decretar una fallida. No obstant això, el principal maldecap és que “estem mostrant una imatge patètica. Sembla mentida que estiguem així després d’un any”. Tarrado, que va fer una crida que tothom faci allò que li correspongui, va assegurar que a quant imatge “no s’està fent cap favor ni al país ni al sector financer”, un fet que també veuen amb preocupació els afectats, que cada dia que passa veuen més difícil la resolució del cas.

pdf3.jpg