Espot signa el protocol duaner sobre mesures de seguretat

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 28 de Gener de 2011

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, ha signat a Brussel·les el protocol duaner sobre mesures de seguretat juntament amb l’ambaixador, Peter Györkos, representant permanent de la República d’Hongria, en representació de la presidència rotativa de la Unió Europea, i Walter Deffaa, director general de Fiscalitat i Unió Duanera, en representació de la Comissió Europea.

Aquest protocol garanteix que la UE reconegui Andorra com un estat que aplica normes equivalents per garantir el mateix nivell de seguretat a les seves fronteres i, sobretot, evitarà que l’aplicació d’aquestes normes causi retards o obstacles a la lliure circulació de les mercaderies cobertes per la unió duanera, i afavorirà així la fluïdesa dels intercanvis comercials.

En el marc de la signatura, que va tenir lloc a l’edifici Justus Lipsius del Consell de la UE, Espot va posar en relleu la importància d’aquest text, que s’inscriu dins la continuïtat del bon funcionament de l’Acord d’Unió Duanera que va signar el Principat amb la Comunitat Econòmica Europea el 1990. El text respon també a la necessitat d’adaptar la legislació duanera andorrana a les normes de seguretat que aplica la Unió Europea a les fronteres exteriors en matèria de transport de mercaderies que provenen d’estats tercers o amb destinació a aquests.

El ministre va subratllar també que la modernització i simplificació dels tràmits a les fronteres no s’han de fer en detriment de la seguretat i va recordar que l’Acord d’Unió Duanera “és un dels pilars de la relació entre Andorra i la UE”.

pdf3.jpg