L’Executiu, «disposat a reconsiderar alguns continguts» de la pròrroga

Autor: MARC RODRÍGUEZ
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 27 de Gener de 2011

El Govern està «disposat a reconsiderar alguns continguts del decret» de pròrroga pressupostària que va ser mereixedor d’un informe per part del constitucionalista Enoch Albertí i de la conseqüent tramesa a l’Executiu, que havia de mostrar la seva postura davant el requeriment de la Sindicatura amb el límit d’avui a la tarda.

En aquest sentit, la decisió presa pel Consell de Ministres va ser la d’«esperar el requeriment del Síndic» i, en aquest cas, tractar de conservar «el nus central del reglament», segons va manifestar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé.

Així, si el Govern i la Sindicatura troben una entesa en la manera de resoldre els problemes «tècnics» del text sense perjudicar l’activació de les partides que eren necessàries un cop entrats al nou exercici 2011, l’afer no arribarà a instàncies superiors. En cas contrari, és a dir, si hi ha una disconformitat per part dels representants de l’oposició al Consell General que arribaria fins el punt de demanar deixar sense efecte l’activació de les dotzenes parts, l’Executiu estaria disposat a que sigui una instància «superior» la que hagi de resoldre el conflicte. «El requeriment de la Sindicatura serà la plasmació dels contactes» que es mantindran en les pròximes hores, va ampliar.

D’aquesta manera la intenció del Govern és la de resoldre la qüestió per la via del treball tècnic en el termini de 15 dies que hi ha per a realitzar aquests treballs, amb la qual cosa la porta està oberta a modificacions que siguin «convenients, raonables i prudents».

De fet, tot i mostrar el respecte per l’informe d’Albertí, Bartolomé va assenyalar que l’Executiu, en rebre aquest document, va treballar en un «contrainforme». Entre els punts problemàtics del reglament de pròrroga pressupostària advertits per l’informe d’Albertí, el Govern va considerar especialment tres articles, «un dels quals és el moll de l’os», el que dona llum verd al compliment de les despeses.

Proposar una «fórmula nova» / L’expectativa manifestada per Bartolomé és que la «fórmula nova» que proposarà el Govern rebi la satisfacció dels grups parlamentaris i que no sigui necessari arribar al Tribunal Constitucional (TC). La única solució per no haver activat aquesta pròrroga hauria estat votar el pressupost 2011 abans de finalitzar 2010, un fet que hauria comportat la dissolució del Consell general tot just iniciat aquest any i que hauria comportat igualment el funcionament d’algun mes amb dotzenes parts.

pdf3.jpg