El Govern demana explicacions a la Massana sobre l’ús de les porres

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 24 de Gener de 2011

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va trametre una carta al cònsol major de la Massana per demanar explicacions sobre si el Comú ha autoritzat els agents de circulació aportar porres, tenint en compte que aquests instruments de defensa queden circumscrits al Departament de Policia.

Aquesta demanda es va fer després dels fets succeïts el passat 14 de desembre en un local nocturn de la Massana entre un grup de joves i dos agents de circulació. Segons va detallar la carta del ministre, els presumptes agressors manifesten que ells no van iniciar la baralla i que van ser els agents els que els van començar a agredir amb uns «objectes rígids i contundents».

El ministre continua explicant que els agents de policia van recollir al vehicle dels agents comunals dues porres telescòpiques, armes que van ser lliurades pels mateixos agents comunals tot i que van manifestar que no les havien utilitzat.

La carta dirigida al cònsol major de la Massana, de data 30 de desembre i que va fer pública el Govern ahir mitjançant un comunicat, demana formalment que Josep Maria Camp precisi si el Comú va autoritzar als seus agents portar els instruments de protecció trobats el dia de la baralla «clarament assimilables a una arma de defensa». En la carta també es manifesta que l’autorització de portar «difícilment es podrà destriar d’una correlativa autorització d’emprar».

Pel que fa als fets del 14 de desembre, el ministre d’Interior explica en la carta que hi ha declaracions contradictòries entre les dues parts implicades, i és per això que la Policia ha tramès els fets a la Batllia, vist la transcendència dels fets i la denúncia formulada per part dels tres joves. El ministre continua relatant que els agents de circulació portaven porres al seu vehicle, tot i que van manifestar haver-se defensat amb les llanternes de dotació.

Camp nega l’autorització / Camp va declarar a l’ANA que ni el seu Comú ni cap altre ha autoritzat mai el port o l’ús de porres als agents de circulació i va lamentar que el Govern vulgui barrejar aquest debat amb els incidents del passat 14 de desembre on, segons ell, dos agents de circulació van ser agredits.

Camp va dir que el Govern «vol treure les coses fora de lloc» i que s’ha engegat una guerra en aquest assumpte. A més, va dir que el Comú ha estat sempre respectuós amb la llei. Tot i no amagar que ell considera que les porres serien una necessitat per garantir la seguretat dels agents de circulació, va dir que actualment aquest debat no està sobre la taula, ni de la Comissió Interparroquial ni de cap Comú. El cònsol va considerar que el Govern no ha de demanar explicacions sobre un fets que, al seu entendre, no són de la seva competència.

pdf3.jpg