El PS fa una crida per mobilitzar els militants

Autor: G. P.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 de Gener de 2011

No seran unes eleccions volgudes. “A contracor”, les qualifica el cap de Govern, Jaume Bartumeu. Però això no vol dir que el Partit Socialdemòcrata (PS) no s’estigui preparant.

Els caps visibles, de fet, ja llencen avisos a la militància i als simpatitzants sobre la importància cabdal que tindran els comicis, que presumiblement s’han de convocar a la primavera. Ho van fer, per exemple, en el sopar de celebració del desè aniversari de la formació, que va tenir lloc divendres al vespre al Complex Esportiu d’Encamp, i, per als que no van poder assistir-hi, a través del butlletí oficial del PS, la revista Propers, l’antiga Papers.

La publicació ha editat aquest gener un número extraordinari amb l’objectiu de commemorar l’efemèride de la fundació del partit. I també inclou dos escrits: un del mateix Bartumeu i un altre del primer secretari de la formació, Ferran Goya. El sentit dels dos textos és ben clar: fer una crida a la mobilització amb vista a la transcendental cita electoral.

El màxim responsable de l’executiu qualifica “d’una intensitat històrica” l’escenari polític que ofereix el 2011. “El país i els partits polítics hauran d’afrontar una contesa electoral que està cridada a esdevenir novament crucial perquè la majoria d’edat de la Constitució ens obliga a anticipar-nos i a resoldre deures”, manifesta el líder socialdemòcrata, que no s’està de recordar que, al seu entendre, aquesta feina havia quedat “pendent durant massa anys de governs poc complidors”, en una clara referència als executius liberals liderats primer per Marc Forné i després per Albert Pintat.

Tal com ja ha fet en diferents ocasions en els darrers mesos, especialment a l’hora de defensar la necessitat de tancar l’acord monetari amb la Unió Europea, Bartumeu reitera que “Andorra té uns compromisos que no pot defugir” i remarca que aquests són de caràcter “educatiu, econòmic i empresarial”. El líder socialdemòcrata entén que “no podem continuar vivint sense ajustar el Principat a les necessitats de les generacions de joves, que són el nostre futur i que ens exigeixen, de manera responsable, que els deixem un país amb una realitat millor de la que en el seu dia vam heretar”.

Al costat de l’article de Bartumeu, la revista n’ofereix un altre de Fer ran Goya. El primer secretari del PS també demana la màxima implicació dels militants i dels simpatitzants del partit per afrontar el repte que s’ha de tirar endavant els propers mesos, a la vegada que aprofita per llençar un dard als seus oponents a les urnes. “Arriba un moment en què haurem d’aportar el millor de nosaltres perquè la política andorrana surti de l’atzucac al qual ens han portat les tàctiques obstruccionistes dels grups polítics de la dreta de sempre”, afirma el dirigent socialdemòcrata, que acaba expressant la confiança en la formació tot indicant que “no tinc cap dubte que entre tots ho podrem aconseguir”

pdf3.jpg