Un aparador de visita obligada

Autor: editorial
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 21 de Gener de 2011

Fitur 2011 va obrir dimecres amb un espai expositiu de 75.000 metres quadrats, en 10 pavellons, i amb 10.500 empreses participants. El certamen torna amb un espai expositiu similar (-1,2%) i una participació empresarial una mica major (+2%), i reunirà a 50 ministres de Turisme de diferents països.

Es preveu que passin per la fira 200.000 visitants, la qual cosa generarà uns ingressos d’entre 160 i 180 milions, segons Ifema, encara que Fitur ingressarà en aquesta edició uns 14 milions d’euros.

El turisme està en un canvi de tendència positiu que ha propiciat que les empreses considerin en les seves estratègies participar de nou en la fira com una via per aconseguir els seus objectius de negoci, en un context molt més favorable.

Es tracta d’una cita ineludible per a tots aquells països que aspiren a continuar sent un potencial turístics. No només per la repercussió de l’esdeveniment i per mantenir la bona sintonia amb el mercat espanyol, que Andorra ha de continuar mimant, sinó també perquè Fitur representa una plataforma única. Precisament per aquest motiu, el ministre de Turisme, Claudi Benet, ha intensificat aquests dies la seva agenda a Madrid, coincidint amb l’esdeveniment de la fira. Els eixos de la nova política de promoció mantenen els pilars de la neu i el comerç, i aprofita la natura excepcional per promoure altres activitats complementaries, com el senderisme i el cicloturisme. Cal recordar, per exemple, que la bicicleta està donant un excel·lents resultats a Vallnord durant l’estiu, i que la suma de diferents ofertes poden conformar un tot que el país ha de saber aprofitar. Fitur és un gran aparador per on hi desfila tothom, i Benet ha aprofitat l’ocasió per contactar amb dirigents de Rússia, la Xina, Ucraïna i Polònia per atreure visitants d’aquesta països, sobretot dels dos primers, en ple auge d’emissió de turistes i amb fort poder adquisitiu.

La temporada d’hivern va començar amb optimisme després d’uns festes de Nadal amb una ocupació satisfactòria, tot i que ara la falta de nevades està motivant certa preocupació. En un any com aquest que acabem d’estrenar, en el qual els experts auguren una lleugera recuperació de la indústria turística, és quan cal continuar incidint per aconseguir treure recuperació d’aquesta repuntada. Ahir van ser les estacions d’esquí les que van vendre marca a Madrid i van mantenir els obligats contactes amb els touroperadors, en un engranatge que obliga a la sincronització entre el sector privat i el públic per benefici del país.

pdf3.jpg