L’IPC del 2010 es situa en l’1,6% i el Govern creu que hi ha indicis de recuperació sòlida

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 20 de Gener de 2011

El portaveu de l’Executiu, Bruno Bartolomé, va donar a conèixer que l’Índex de Preus al Consum (IPC) del 2010 es va situar en l’1,6%. Un dels factors més significatius en aquesta pujada ha estat la pujada dels preus dels carburants. Segons Bartolomé, “el Govern va valorar en el darrer Consell de Ministres aquesta dada positivament i creu que és un altre dels indicadors econòmics que ja no són negatius”.

Batxillerat.

Bartolomé també va informar que el Govern havia aprovat el nou decret regulador d’obtenció del títol de batxiller per a candidats lliures. Aquest decret deroga el del 2002 amb l’objectiu d’adaptar-se a la nova estructura del batxillerat andorrà. La novetat és doble: per primer cop, permet que els alumnes de 17 anys es puguin presentar a les proves d’accés als exàmens de batxillerat  per a candidats lliures. Així, es podran presentar a aquestes proves els alumnes de 16 anys que tinguin acreditada la condició d’esportista d’alt nivell o que pateixin alguna discapacitat que els impedeixi cursar el tram escolar dels estudis de batxillerat. Fins ara aquestes proves estaven reservades als alumnes de 18 anys.

Trencalòs.

D’altra banda, el Govern i l’entitat ecologista ADN van signar un conveni de quatre anys per a preservar el trencalòs. Es tracta d’una espècie en perill d’extinció de la qual queden unes cent parelles a tot els Pirineus.  L’Executiu té previst destinar uns 13.000 euros anuals a fer un seguiment dels exemplars que hi ha al Principat.

Ctrasa

Finalment Bartolomé va replicar les afirmacions dels socis minoritaris de Ctrasa respecte que no se’ls havia informat públicament de l’auditoria sobre la infraestructura. Segons va dir, se’ls va convocar diverses vegades des de l’Executiu per a informar-los i o bé no hi van assistir o hi van enviar els seus advocats. Bartolomé  va voler concloure que «han tingut ocasions perquè se’ls trametés la informació ».

pdf3.jpg