Andorra, present a Fitur per consolidar-se a Espanya

Autor:
Font: bon dia
Publicat el: 20 de Gener de 2011

Aquest dimecres s’ha inaugurat a Madrid la fira de turisme Fitur, que compta, un any més, amb la presència del Principat. El principal objectiu és seguir treballant en la consolidació d’Andorra com a destinació de vacances per als turistes espanyols, mantenint el contacte directe i personal amb els principals operadors turístics per conèixer les tendències d’aquest mercat amb vista a la propera temporada d’estiu. La participació d’Andorra en aquesta fira també s’emmarca en el suport que des del Govern i Andorra Turisme es dóna als professionals andorrans per ser presents i poder mantenir reunions amb els principals operadors turístics de cada mercat.

La inauguració de la 31a edició d’aquesta trobada ha comptat amb presència de la reina Sofia d’Espanya. Durant el recorregut de la comitiva oficial per l’espai firal, la reina ha visitat l’estand d’Andorra, on ha estat rebuda pel ministre de Turisme, Claudi Benet. En la breu conversa que han mantingut, Sofia ha ressaltat el disseny de l’estand i l’organització d’Andorra en aquest certamen. L’espai de què disposa el Principat és de 209 metres quadrats i està situat al pavelló d’Europa, al costat de Portugal i d’altres països europeus.

Durant la seva estada a Madrid, el ministre de Turisme manté diverses reunions de treball amb homòlegs i altres autoritats. En aquest sentit, tal com ha informat el Govern, aquest dimecres ha tingut trobades amb el ministre de Turisme de Rússia, Vitaly Mutko, i l’ambaixador d’aquest país a Andorra i Espanya, Alexander Kuznetsov. També s’ha reunit amb la direcció de l’oficina nacional de turisme de la Xina a Espanya i l’ambaixador de la Xina a Andorra, Bangzao Zhu. Finalment, Benet ha celebrat una trobada amb l’ambaixador d’Ucraïna a Andorra, Anatoly Scherba.

Aquest dijous continuaran els contactes. Concretament el ministre té prevista una reunió amb la ministra de Turisme de Polònia. Aquestes trobades tenen per objectiu encetar noves línies de cooperació turística amb Andorra, com és el cas de la Xina i de Polònia, i consolidar les ja encetades, com és el cas de Rússia i Ucraïna. Segons va informar el Govern, un cop més Andorra desperta interès a Fitur, cosa que genera nombrosos contactes a l’estand d’Andorra per part de mitjans de comunicació estrangers.

La delegació andorrana es completa amb Andorra Turisme i onze professionals turístics.

Andorra la Vella es promociona com a destí de turisme de negocis

Una delegació de l’àrea de Turisme, encapçalada per la consellera de Cultura i Turisme, Maite Cano, també és present a l’estand d’Andorra Turisme. L’assistència a la fira se centra en el Centre de Congressos i té com a objectiu promocionar la capital com a destinació de referència per al turisme de negocis.Els membres de la delegació atendran les visites comercials concertades amb diversos agents del sector turístic de negocis, representants d’agències de viatges i organitzadors professionals de congressos en el mostrador propi instal·lat a l’estand.

pdf3.jpg