El Govern aprova un reglament per establir la manera de determinar el grau d’invalidesa

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Gener de 2011

El Govern va informar ahir a la tarda de la recent aprovació d’un Reglament per establir la manera de determinar el grau d’invalidesa i la pèrdua de capacitat de guany. A més ha reglamentat la manera de compatibilitzar la pensió d’invalidesa amb el treball, i garanteix als assegurats que si se’ls revisa l’estat de salut se’ls farà l’aplicació que els sigui més favorable.

En el seu comunicat, el Govern assegura que aquest text permetrà un augment de la protecció de les persones amb invalidesa reconeguda, tot i que encara queda un següent pas, que és reglamentar específicament el grau d’invalidesa en relació a la minva de la integritat corporal, que per ara es seguirà fent amb la normativa francesa.

El Reglament aprovat permetrà que una mateixa persona pugui rebre diverses pensions d’invalidesa, sense que una anul·li les anteriors, sempre i quan el total a percebre no superi la pensió més elevada de les que s’estipulen.

Les diferents ajudes que poden rebre els afectats s’estructuren tenint en compte si han patit un accident laboral o una malaltia professional, o si la seva invalidesa es deu a afers externs a la feina. En cada un dels casos hi ha diversos graus d’invalidesa, contemplant el factor de menyscabament que es defineix en funció de la minva de la integritat corporal i de la pèrdua d’ingressos, o si l’afectat necessita de l’assistència d’una persona per valer-se per si mateix, i si pot conservar la seva feina o en pot realitzar alguna altra.

D’altra banda, el Reglament aprovat pel Govern també té en compte l’edat, les aptituds i la formació professional, permetent que es pugui afegir un complement del 10% a la invalidesa declarada perquè l’afectat pugui rebre una pensió. El que no especifica el Govern en el seu comunicat de premsa, però, són les quanties que podrà rebre cada afectat segons quina invalidesa se li declari.

pdf3.jpg