El Govern rep 20,7 milions arran dels decomisos decretats pels tribunals

Autor: m. f.
Font: bon dia
Publicat el: 13 de Gener de 2011

El consell de ministres ha decidit traspassar a comptes bancaris del Govern els diners comissats pel Tribunal de Corts al llarg de l’any passat, i que s’eleven a un total de 20,7 milions d’euros.

Es tracta del resultat de decomisos procedents de delictes relacionats amb el blanqueig de capitals o el narcotràfic, tal com va exposar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé. Es tracta d’una quantitat important i més si es té en compte la comparació de transferències de dipòsits custodiats per l’INAF per mandat del Tribunal de Corts. En aquest sentit cal destacar que els anys anteriors la xifra havia oscil·lat entre els 200.000 i els 300.000 euros, mentre que l’any passat el total va ascendir a 4 milions d’euros.

El portaveu del Govern va atribuir aquest increment “a la bona feina feta per la policia i els tribunals” per lluitar contra els delictes relacionats amb el narcotràfic i el blanqueig i també “al pas decidit” fet des del Govern en matèria legislativa per combatre els moviments econòmics fraudulents que puguin tenir a veure amb aquests fets delictius.

Aquesta quantitat (sumada en diners en efectiu, títols o accions, entre d’altres) s’ingressarà en els comptes del Govern i servirà, tal com va explicar el portaveu de l’executiu, per cancel·lar les pòlisses que hi ha contractades amb diferents entitats bancàries.

Bartolomé també va posar en relleu que fruit d’aquesta lluita contra el crim hi ha pendents d’escriturar “menys d’uns deu” immobles i pàrquings, que un cop passin a ser del Govern podran tenir diferents usos. En aquest sentit, Bartolomé va recordar que el Govern “necessita” immobles i que alguns d’aquests podrien passar a ser pisos socials, entre altres usos que podrien rebre.

pdf3.jpg