Els 20,7 milions comissats el 2010 en la lluita contra el blanqueig passen a l’Estat

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 13 de Gener de 2011

El Consell de Ministres va aprovar ahir el traspàs a les arques de l’Estat dels diners comissats pel Tribunal de Corts el 2010 en el marc d’operacions policials contra el blanqueig de diners del narcotràfic.

Es tracta de 20,7 milions d’euros que es destinaran a cancel·lar part de les pòlisses contretes amb entitats de crèdit del Principat. D’aquests diners quatre milions corresponen a transferències de dipòsits custodiats per l’INAF. Aquesta darrera quantitat suposa un gran increment respecte a la mateixa xifra del 2009: 220.00 euros. El portaveu de l’Executiu, Bruno Bartolomé, va assegurar que aquest increment dels diners comissats dipositats a l’INAF «vull creure que la bona feina dels tribunals i la Policia ha permès aquest augment. En tot cas, en fòrums internacionals com el GRECO aquestes notícies són ben valorades». També va afegir que s’haurà de veure quina utilitat es dóna a les unitats immobiliàries que es van comissar en la mateixa operació.

D’altra banda, el Govern va donar a conèixer ahir una nota informativa sobre la interpretació del reglament d’aplicació l’article 22 de la llei general de Finances sobre la pròrroga pressupostària. Bruno Bartolomé va afirmar que en aquesta nota queda clar que «en cap cas s’envaeixen competències. Davant d’un presumpte bloqueig del pressupost, es preveuen mecanismes que permetin que l’Administració no s’aturi i segueixi funcionant». Per Bartolomé, aquesta explicació «hauria de calmar aquelles persones que volen veure coses més enllà de l’evidència. És tracta d’un reglament neutre políticament i que dóna resposta a una situació atípica». Bartolomé va voler afegir que «davant el nerviosisme i el neguit, la informació és un bon instrument. I si algú pensa que amb aquest nou reglament es vol anar més enllà de la legalitat, s’està fent alarmisme». El portaveu de l’Executiu va afirmar no tenir coneixement que la Sindicatura tingui cap neguit en relació al Reglament i va dir que, en cas que arribés a mans de la justícia s’acataria la decisió.

D’altra banda, Bartolomé va afirmar que el Govern no ha rebut cap carta de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) per notificar- los la pujada dels tipus d’interès de les pòlisses de crèdit com havia estat el cas dels comuns.

Catorze detencions

D’altra banda, la Policia va va informar ahir que durant les vacances de Nadal havien detingut 14 persones, 7 per conducció sota els efectes de l’alcohol. Tan sols es va registrar un robatori i dos furts amb força.

pdf3.jpg