Bartumeu assegura que “la gent veu la democràcia amenaçada”

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Gener de 2008

el Periodic 

Enric Guinart

El que està passant les últimes setmanes és una situació en la qual el paper de l’Estat està en dubte. Veiem que hi ha una mena d’esmicolament del principi de responsabilitat i aquest any Andorra necessita una opció pública coherent i creïble, i amb el Govern del senyor Pintat no la té”.

I és que en la primera compareixença pública davant dels mitjans de comunicació de l’any que s’acaba d’encetar el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va atacar amb duresa el Govern liberal que encapçala Albert Pintat i va demostrar que ha començat l’any amb la munició carregada. Així, en la reflexió del moment polític que viu el Principat el líder de l’Alternativa divisa un “panorama molt desolador” en què, d’una banda, els ciutadans “estan inquiets perquè la situació econòmica no és bona” i, de l’altra, “la gent veu també la democràcia amenaçada per la manipulació que està fent el Govern del senyor Pintat dels informatius de la ràdio i la televisió públiques i s’ha arribat a un nivell a què mai cap Govern no s’havia atrevit a arribar”. Però això no és tot, ja que, segons Bartumeu, la gent també “viu l’escàndol de l’Arxiu Nacional com una demostració de com es llencen els diners públics des de l’edifici administratiu”.

ATAC A MIRAPEIX// Un dels responsables del Govern que ahir va rebre una estirada d’orelles del líder dels socialdemòcrates va ser el ministre de la Presidència i Finances, Ferran Mirapeix. En aquesta línia, en referir-se al Projecte de llei de Pressupost del 2008, que es debatrà aquest dijous al Consell General, Bartumeu va remarcar que “aquest Pressupost no és que sigui coix, sinó que està penjat d’un fil perquè el ministre de Finances, en una prova suplementària d’irresponsabilitat tècnica i política enorme, l’ha vinculat a una pretesa llei d’acompanyament desconeguda en el nostre ordenament jurídic i, per tant, a una llei ordinària que el Consell no debatrà a tot estirar fins a final del mes de març”. A la vegada, el cap de l’oposició també hi va afegir: “Aquest és un Pressupost que preveu uns ingressos que no tindrà”.

pdf3.jpg