“Es llencen els diners per la finestra”

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Gener de 2008

diaridandorra

C. Audí.

El PS xifra en prop de dos milions d’euros l’import gastat per Minoves en “l’escàndol” de l’Arxiu Nacional

“Un panorama desolador.”

Amb aquestes paraules va descriure ahir el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, la situació que, al seu entendre, està vivint actualment el país. Segons el líder del PS, la gent està “inquieta” perquè la situació econòmica “no és bona” i, a més, està veient com des del Govern, va manifestar, s’estan malbaratant les finances públiques. De manera concreta, Bartumeu va criticar l’actitud del ministre portaveu, Juli Minoves, amb l’afer relacionat amb “l’escàndol” de l’Arxiu Nacional, per posar damunt la taula “un exemple de com es llencen els diners públics per la finestra de l’edifici administratiu”. En gairebé prop de 2 milions d’euros situa la formació socialdemòcrata l’import que ja ha gastat el ministre Minoves en el projecte -tenint en compte viatges de primera classe i abonaments d’honoraris, entre d’altres- tot i que “encara no sabem ni on” es construirà l’equipament. I en aquest sentit, Bartumeu va assegurar que al PS “ens preocupa molt” el xoc frontal entre “aquesta mena de comportaments de nou ric del ministre portaveu i la situació de precarietat de molts famílies”.

D’altra banda, el líder polític va referir-se a la situació que viu RTVSA i el fet que la població “vegi la democràcia amenaçada per la manipulació que està fent el govern de Pintat dels informatius de la ràdio i la televisió pública, arribant a uns nivells que cap govern s’havia atrevit a fer fins ara”. Bartumeu va tornar a atacar l’executiu de Pintat perquè considera que el paper dels poders públics està, en les darreres setmanes, “posat en dubte” i perquè el Govern no està duent a terme una “acció pública coherent i creïble”.

La formació es desmarca de la queixa sobre la foto oficial

El president del grup parlamentari es va desmarcar ahir de la queixa exposada per l’exconsellera de l’oposició al comú d’Escaldes Anna Dolsa sobre la fotografia oficial del Copríncep francès. Bartumeu va puntualitzar que “el PS no ha presentat cap queixa” i que, en tot cas, la demanda perquè Sarkozy posi al costat de la bandera nacional en la imatge oficial “és una afirmació personal d’una membre del nostre partit, res més”. De la seva banda, el representant a Andorra del Copríncep francès, Pascal Escande, va exposar que ningú, ni del comú escaldenc ni del PS, s’ha posat en contacte amb ell per manifestar la qüestió. I hi va afegir que “mai” no s’ha modificat una fotografia oficial del president de la República Francesa, a més de recordar que sempre se’n fa una tirada especial per al Principat on es remarca, a la part inferior, el càrrec de Copríncep.

Comença un esprint abans de les eleccions amb diferents projectes

En la primera roda de premsa del 2008, el PS va recordar que resten “pocs mesos” perquè s’acabi la legislatura -“quedant-ne molts, i en la millor de les hipòtesis en el sentit que el cap de Govern pogués acabar-la, als consellers generals ens en queden onze”, va puntualitzar Bartumeu- i va presentar les línies d’actuació d’aquest any. En primer lloc, els socialdemòcrates volen reforçar el paper del control al Govern sobre, entre d’altres, “la manipulació” d’ATV, les despeses de funcionament i “la relació que està mantenint el Govern amb les institucions financeres estrangeres” -el socialdemòcrata no va precisar més en aquest darrer punt-. També pretenen presentar, a la societat civil, els eixos del que va descriure com a “l’alternativa del nou govern”. D’una banda, el paper i les relacions que hauria de mantenir Andorra amb la Unió Europea, mitjançant el que podria ser un acord d’associació. I de l’altra, la proposta sobre l’ordenació tributària, a través d’una idea “global, coherent i homologable” amb Europa, per garantir “l’embrancament” exitós amb el vell continent.

pdf3.jpg