Espanya garanteix que les obres a l’N-145 s’acabaran durant aquest any

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Gener de 2011

Les obres de l’N-145 s’acabaran aquest any, i no el 2012. El govern espanyol desbloquejarà durant les setmanes vinents una important partida pressupostària que permetrà finalitzar la reforma de la carretera que enllaça la Seu d’Urgell amb el Principat.

D’aquesta manera, el retard de les obres no s’allargarà, com inicialment s’havia decidit, fins al 2012. Així ho va comunicar el ministre de Foment espanyol, José Blanco, a Jaume Bartumeu, durant la trobada que tots dos van mantenir ahir a la tarda.

Així, l’executiu que lidera José Luis Rodríguez Zapatero destinarà onze milions d’euros a aquestes actuacions, que han de suposar una important millora de la seguretat a la via, amb la construcció d’un túnel i de rotondes a les desviacions per accedir a pobles com Anserall, Civís o Arcavell. La intenció és que la nova via estigui totalment operativa a final d’aquest any, tal com havia demanat Bartumeu al ministre espanyol en una reunió anterior, quan encara s’havien de conèixer quines eren les obres que restarien afectades pel pla de retallada d’inversions. Una va ser, justament, l’N-145. Els treballs ja estaven en marxa i Foment va optar llavors per retardar la seva finalització fins al 2012.

pdf3.jpg