El PS té previst presentar en breu la proposició de llei sobre els mitjans públics

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Gener de 2008

diaridandorra

C. A.

El grup parlamentari socialdemòcrata té gairebé enllestida la proposició de llei sobre el pluralisme als mitjans audiovisuals públics -en què fa més d’un any que treballa-, per la qual cosa té previst presentar-la al Consell General cap a final de gener o “principi de febrer com a màxim”.

Així ho va explicar ahir el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, que a la tarda va mantenir una reunió amb els representants del Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA).

Durant la trobada, els membres de l’ens van presentar al líder del PS la seva proposta de modificació de la legislació de l’audiovisual públic, que Bartumeu es va comprometre a estudiar amb la resta dels companys del grup parlamentari. En aquest sentit, el socialdemòcrata va exposar que durant els dies vinents també trametran el text al seu equip assessor perquè l’analitzi i “per estudiar si podem afegir algun punt que ens sembli interessant a la nostra proposició de llei, perquè ens ha semblat adequat examinar el text”. De fet, el cap de l’oposició va preferir no fer cap valoració sobre la proposta del CAA fins que no l’hagi examinat amb profunditat -“no seria intel·lectualment correcte prejutjar el text”, va puntualitzar-.

Quant a un possible consens de la proposició que presenten amb el grup parlamentari liberal, Bartumeu es va mostrar reticent i va insistir que “nosaltres no tenim res a parlar amb els liberals sobre els mitjans de comunicació públics”, ja que consideren que el Partit Liberal ha estat “copartícip” i “responsable” de la “degradació” que ha viscut la Ràdio i Televisió d’Andorra. Des del PS han denunciat en diverses ocasions que la llibertat informativa i l’accés a les minories “està molt retallat” a la cadena.

pdf3.jpg