Bartumeu rep del CAA el text de la modificació de la Llei de l’audiovisual

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Gener de 2008

el Periodic 

Jaume Ventura

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir a la tarda a l’oficina parlamentària del grup amb diversos representants del Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA), que li van entregar, tal com ja han fet amb la resta de grups parlamentaris, la proposta de modificació de la Llei de l’audiovisual del Principat.

Bartumeu, que va qualificar la trobada de “cordial”, va explicar que estudiarà el text i que el trametrà a la reunió del grup parlamentari de dilluns que ve. A més a més, el líder socialdemòcrata va explicar que existeix la possibilitat que acabin incorporant algun aspecte del document a la proposició de llei que estan preparant sobre el pluralisme als mitjans públics i que ja tenen gairebé enllestida.

Per la seva banda, el president del CAA, Enric Castellet, va valorar positivament la trobada i va negar que haguessin parlat sobre la proposició sobre la pluralitat a RTVASA. “Una cosa és la modificació de la Llei de l’audiovisual, que correspon a les tasques del consell, i l’altra és molt específica i va directament al funcionament de la parapública”, va assenyalar.

Cal recordar que la modificació suposa bàsicament que el CAA adquiria potestat autoreglamentària i de control. El mateix Castellet va declarar fa uns dies: “Amb l’actual Llei, el Consell no té competències. Els nostres informes no són vinculants”. Castellet també va remarcar l’existència d’altres consells de l’audiovisual a Europa que ja tenen les competències que l’òrgan andorrà demana i va mostrar el seu desig de tenir pes en la concessió de llicències de televisió.

En aquesta línia, el projecte de modificació és més que significatiu, ja que suposa la proposta de 52 articles davant dels tres únics que té l’actual Llei.

pdf3.jpg