El Govern rectifica en els impostos del tabac per “tranquil·litzar el sector”

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 29 de Desembre de 2010

El Govern ha fet marxa enrere en relació amb l’aprovació del projecte de llei de modificació de les taxes que graven el tabac, després de les queixes que va generar l’anunci que el preu del paquet pujaria 0,83 cèntims.

El portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, va informar ahir, després de la reunió del consell de ministres, que finalment es revisarà a la baixa els termes de la norma aprovada la setmana passada per “tranquil·litzar el sector”, si bé es mantindran els objectius inicials.

Bartolomé va explicar que el Govern s’ha donat una setmana de marge per acabar de tancar els detalls i aprovar “un projecte més equilibrat, proporcionat i conservador, que mantingui el diferencial i l’atractiu d’aquest producte”. Així mateix, el portaveu de l’executiu va assegurar que “es mantindrà la tramitació per la via d’urgència”, tot i que l’entrada a tràmit al Consell General haurà d’esperar, si més no, fins l’any vinent, donat el calendari actual.

Tot i que el consell de ministres ja va aprovar el text la setmana passada, quan en va fer una àmplia exposició, el portaveu governamental va sostenir ahir que es tractava d’un “projecte de màxims” aprovat “indicativament”. A més, va afegir, “a l’última relectura ens vam adonar que calia tenir en compte nous elements”, després que diversos ministres i el cap de Govern, Jaume Bartumeu, van contactar amb representants dels sectors implicats.

pdf3.jpg