Eva Descarrega, ambaixadora a la Unió Europea

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 28 de Desembre de 2010

La fins ara directora general del Ministeri d’Afers Exteriors, Eva Descarrega, ha pres possessió aquest dilluns del nou càrrec d’ambaixadora extraordinària i plenipotenciària de la Unió Europea, Bèlgica, Països Baixos, Luxemburg, Eslovènia i Alemanya, en substitució d’Imma Tor.

Descarrega va assegurar que encara la nova tasca amb molta il·lusió i ganes de treballar «en una etapa crucial per a les relacions amb Europa» i amb l’objectiu «d’assolir el millor acord monetari possible per Andorra». El cap de Govern, Jaume Bartumeu, també ha ressaltat la importància que té actualment l’ambaixada a Brussel·les perquè, en la seva opinió, és precisament el lloc on s’està jugant el futur d’Andorra».

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha assegurat que, sense menystenir la resta de seus diplomàtiques del Principat, l’ambaixada a Brussel·les és una peça clau «no només de la política exterior del Govern, sinó també de la política exterior d’Andorra més enllà dels canvis de govern». Per aquest motiu, ha dit que calia una persona amb coneixement dels dossiers i que hagués seguit l’evolució de les relacions amb la Unió Europea, uns requisits que, va afirmar, reuneix Eva Descarrega. La nova ambaixadora, a més d’aquestes qualitats, va ser primera secretària d’aquesta ambaixada del 1997 al 2001, i també ha estat la coordinadora de les negociacions dels acords d’intercanvi d’informació fiscal. El cap de Govern ha indicat que serà el ministre d’Afers Exteriors l’encarregat de decidir la reorganització del ministeri, tot i que ha apuntat que ja compta amb dues altres direccions i que per tant està equipat per poder funcionar.

Bartumeu ha dit que de moment no hi ha novetats pel que fa a les negociacions de l’acord monetari, un dels principals reptes que haurà d’assumir la nova ambaixadora, i que no espera rebre resposta del comissari europeu Olli Rehn fins passat Reis, coincidint amb la incorporació de Descarrega a la seva seu diplomàtica.

pdf3.jpg