El Govern avala 22 empreses amb el programa de finançament

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 28 de Desembre de 2010

Un total de 22 empreses, de les 51 sol·licituds rebudes fins al moment, ja s’han pogut acollir al programa de finançament preferent des que aquest es va posar en marxa, ara fa nou mesos.

El Govern va informar ahir, mitjançant comunicat, que els crèdits avalats ascendeixen a un total de 2,2 milions d’euros, i valora positivament la bona acollida i l’interès que ha tingut el programa malgrat el difícil escenari econòmic.

De les 51 sol·licituds rebudes, la comissió mixta ha resolt positivament 22 projectes, n’ha desestimat 20, i la resta encara estan en procés d’avaluació. La majoria dels beneficiaris de les ajudes del programa de finançament preferent ja han formalitzat les corresponents operacions de crèdit a les entitats bancàries de la seva elecció. El motiu més freqüent de denegació de les sol·licituds és el no compliment de les condicions de tipologia, especialment pel que fa al seu grau d’innovació o als elements que en determinen la viabilitat.

Comissió per fer més àgil/ La comissió mixta està formada per membres de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, representants d’Andorra Desenvolupament i Inversió, l’Associació de Bancs d’Andorra i el Govern, i es reuneix cada setmana per tal d’agilitar al màxim el procés d’avaluació per a la concessió dels préstecs.

El Govern valora positivament l’interès que ha suscitat el programa, i ha detectat una millora de l’aspecte formal i de fons en la presentació dels projectes de negoci, que permet a la comissió prendre decisions més ràpidament. La gran majoria de projectes presentats preveuen la creació d’un nou negoci i el desenvolupament d’activitats innovadores o pioneres al Principat d’Andorra. Igualment s’han presentat projectes emprenedors, que pretenen arriscar mitjançant l’oferta de nous productes i serveis.

El programa de finançament preferent es va posar en funcionament el 10 de març i compta amb una dotació de 12,5 milions d’euros.

pdf3.jpg