Un total de 22 sol·licituds presentades al programa de finançament privilegiat del Govern han estat valorades favorablement per la comissió mixta i se’ls ha concedit un total de 2.209.280 euros per tal de desenvolupar projectes pioners i innovadors al país.
Tot i que des del ministeri d’Economia i Finances no es van concretar les activitats que es desenvoluparan, sí que van apuntar que moltes de les iniciatives van “molt lligades a les energies renovables”.
La majoria dels beneficiaris de les ajudes ja han formalitzat les corresponents operacions de crèdit a les entitats bancàries de la seva elecció. Des del Govern s’han destacat “els bons resultats del programa” malgrat “el difícil escenari econòmic”.
La Comissió, però, ha denegat, fins ara, 20 sol·licituds de finançament privilegiat. Segons va explicar ahir Govern a través d’un comunicat, el motiu més freqüent de denegació consisteix en el fet que molts projectes d’empresa, pel que fa a la seva tipologia, no compleixen amb les condicions i els requisits establerts en la normativa que regeix el programa, especialment pel que fa al seu grau d’innovació o als elements que en determinen la viabilitat.
La gran majoria dels projectes presentats preveuen la creació d’un nou negoci i el desenvolupament d’activitats innovadores o pioneres al Principat. També s’han presentat projectes emprenedors que pretenen arriscar mitjançant l’oferta de nous productes i serveis. Aquestes característiques fan que la majoria d’iniciatives presentades al programa encara no s’hagin desenvolupat.
La resta de projectes presentats fins ara, segueixen en curs d’avaluació. En el comunicat del Govern es destacava, precisament, una millora de l’aspecte formal i de fons en la presentació dels projectes de negoci, que permet a la Comissió prendre decisions més ràpidament.
Durant els nous mesos de funcionament del programa, l’executiu ha pogut comprovar la “bona acollida i l’interès creixent” per aquesta iniciativa de suport a nous models d’empreses i negocis que ofereixen productes de qualitat i alt valor afegit. També es reconeix que tot i que els emprenedors assumeixen cert risc, la realització dels projectes pot incidir directament en la “diversificació i la competitivitat de l’activitat econòmica nacional”.
Aquest programa s’emmarca dins les iniciatives que ha dut a terme el Govern per impulsar la reactivació de l’activitat econòmica. Així, es va posar en marxa el 10 de març i compta amb una dotació de 12,5 milions d’euros.