Bartumeu no dubta que CR mantindrà el seu compromís i acabarà votant les lleis fiscals

Autor: REDACCIO / ANA
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Desembre de 2010

Coalició Reformista (CR) vol donar per acabada aquesta legislatura. Així es va decidir en la reunió que el grup parlamentari reformista va mantenir ahir al matí. En aquesta trobada es va acordar no donar suport a «cap més iniciativa de cap tipus» fins que es posi sobre la taula un «calendari seriós i efectiu» per acabar la legislatura.

Per tant, Coalició Reformista es reafirma en el fet que no votarà les anomenades lleis fiscals. El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, va argumentar que «aquest Govern ha demostrat la seva incapacitat per a resoldre problemes. No podem mantenir continuar mostrant aquesta clau perquè només té un sentit: el que oferim». També va lamentar les contradiccions entre el cap de Govern i el grup parlamentari socialdemòcrata. En la seva opinió, aquesta decisió del grup parlamentari reformista és l’únic camí que tenen per a provocar una reacció i aconseguir acabar amb la legislatura.

Joan Gabriel també va voler parlar de la possibilitat de les eleccions i va reiterar que Coalició Reformista estarà en les eleccions i presentarà llista. També va afirmar que ell ara no té la intenció de postular-se com a cap de llista una altra vegada.

Les declaracions van ser rebudes amb incredulitat pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va assegurar que «no tinc cap dubte que CR mantindrà el seu compromís de votar les lleis fiscals». Segons el mandatari, «no em puc creure que el grup parlamentari reformista la posició que ha anunciat» i va afegir que «el Govern no accepta dictats, ordres o manaments de ningú», en referència a la demanda dels reformistes d’establir un calendari per acabar la legislatura.

Una opinió molt semblant va expressar el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, que va dir que volia creure que «el seny prevaldrà i es podrà acabar aquesta legislatura de la millor manera possible», en referència a la posició dels reformistes, sobretot pel que fa a les lleis fiscals. També va assegurar sobre això que «no trobo ajustat al que voldria el que ara vulguin canviar de discurs». Segons va incidir Rodríguez, la posició de Coalició Reformista estaria motivada pels problemes interns per mantenir la cohesió.

pdf3.jpg