El Govern subvenciona tres projectes de recerca sobre Andorra

Autor: ANA
Font: més andorra
Publicat el: 14 de Desembre de 2010

El projecte L’Estudi i millora del mapa de combustibles forestals d’Andorra, de Marc Font, va ser el guanyador en categoria genèrics en les ajudes de recerca que atorga el Govern.

L’ajuda Cebrià Baraut va recaure en Jacinto Bonales per Límits jurídics i modificació de paisatges. La construcció històrica del territori andorrà. Estel Margarit va ser la indicada per obtenir el Lídia Armengol gràcies al projecte L’escenari sociolingüístic dels joves escolars d’Andorra: causes i conseqüències.

Marc Font vol actualitzar el mapa de risc d’incendi aportant una metodologia més propera a través del treball directe als boscos del país. La intenció és posar a disposició de la societat del Principat tota la investigació realitzada. D’altra banda, Estel Margarit, amb una enquesta a a joves entre 12 i 16 anys, vol copsar la realitat dels usos lingüístics i veure com és viscuda la realitat i quina és la relació que tenen amb els idiomes i quins mecanismes entren en joc al Principat. Per la seva part, Jacinto Bonales vol indagar sobre com es construeixen els límits territorials a través de treball de camp i la revisió de documents a l’Arxiu Nacional per aprofundir en les dinàmiques demogràfiques, econòmiques i socials i els marcs legals dels límits i l’impacte paisatgístic.

pdf3.jpg