Bartumeu nega que Naudi hagi vulnerat el dret a la intimitat

Autor: m. m.
Font: bon dia
Publicat el: 14 de Desembre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va negar ahir que el ministre d’Interior, Víctor Naudi, vulnerés el dret a la intimitat de cap agent en mostrar documentació relacionada amb els expedients disciplinaris als representants d’un dels sindicats del centre penitenciari.

De la seva banda, el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, va acusar l’oposició d’instrumentalitzar l’assumpte i d’utilitzar el contingut d’un document confidencial del ministeri d’Interior per “malmetre la imatge del cos”.

Després que els representants dels funcionaris del centre penitenciari apuntessin la possibilitat de denunciar el ministre per una possible vulneració del dret a la intimitat, la setmana passada va ser la consellera reformista Montserrat Gil qui va demanar explicacions al titular d’Interior durant l’última sessió de Consell General. Naudi va admetre que havia mostrat uns documents al sindicat, però va matisar que el contingut era de caire quantitatiu. En aquest sentit, el portaveu del Govern i secretari d’Estat d’Interior també va assegurar ahir que “la presentació dels fulls no es correspon amb la violació de drets fonamentals”.

Durant la mateixa sessió de Consell General, l’oposició també va acusar el ministre de voler “eliminar” parcialment els expedients disciplinaris d’alguns agents penitenciaris. Sobre aquesta qüestió, Jaume Bartumeu va matisar que Interior preveu “destruir la informació” relativa a les faltes que hagin prescrit. El cap de Govern va argumentar que, en diferents supòsits, “la legislació vigent estableix la possibilitat de cancel·lar els antecedents” si es demana la caducitat de l’expedient disciplinari.

De la seva banda, el secretari d’Estat d’Interior va lamentar que l’oposició utilitzés un document de treball “confidencial” que ell mateix va enviar als sindicats del cos penitenciari. Sobre aquest tema, el cap de Govern va explicar que “el resum d’aquella carta era un text pactat amb el sindicat, amb un redactat que enteníem les dues parts”, i en el qual es va consensuar el mot “eliminar” per fer referència al procediment de supressió dels antecedents exposat prèviament.

pdf3.jpg