El Govern atorga ajuts a tres projectes de temàtica nacional

Autor: m. m.
Font: bon dia
Publicat el: 14 de Desembre de 2010

El Govern va atorgar ahir tres ajuts de 10.000 euros per al desenvolupament de projectes de temàtica andorrana a Jacinto Bonales, Estel Margarit i Marc Font.

Jacinto Bonales va rebre l’ajut Cebrià Baraut per posar en marxa un estudi sobre l’evolució dels límits territorials del país; Estel Margarit es va endur l’ajut Lídia Armengol Vila per analitzar la relació dels escolars amb la llengua catalana, i Marc Font va guanyar l’ajut de temàtica genèrica per actualitzar el mapa de combustibles forestals.

Per primera vegada, l’executiu ha englobat el lliurament dels diferents ajuts a projectes de temàtica andorrana en un sol acte, i ha inclòs una subvenció de temàtica genèrica per fomentar els projectes de recerca. Aquest últim el va concedir a l’enginyer Marc Font, que pretén actualitzar el mapa de combustibles forestals elaborat el 2001 per poder preveure millor els riscos d’incidents forestals. En aquest sentit, Font va explicar que “els boscos conformen un sistema dinàmic i, per tant, requereixen una revisió detallada per guanyar precisió a l’hora de fer prediccions”.

L’ajut Cebrià Baraut, destinat a projectes en ciències socials que tinguin la documentació dels fons de l’Arxiu Nacional d’Andorra com a font bàsica, ha estat per a Jacinto Bonales, que pretén desenvolupar un ampli estudi sobre els límits territorials del país i les conseqüències que han tingut sobre la transformació dels paisatges; sobre les dinàmiques demogràfiques, socials i econòmiques, i sobre el marc institucional i jurídic.

Finalment, Estel Margarit rebrà l’ajut Lídia Armengol Vila, destinat a projectes relacionats amb la llengua catalana, per desenvolupar un estudi sobre la relació entre els escolars de 12 i 16 anys i la llengua. El director del Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES), Joan Micó, que va recollir l’ajut en el seu nom, va explicar que el 2008 Margarit ja va participar en un estudi similar per a l’àmbit de la joventut, que es complementarà amb la nova anàlisi. Segons va apuntar Micó, el projecte comptarà amb una part quantitativa i una altra de qualitativa.

pdf3.jpg