Interior estudia aplicar multes més cares i l’efectivitat en el cobrament

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 10 de Desembre de 2010

Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària del país, la revisió del Codi de Circulació que actualment està sobre la taula del Ministeri d’Interior contempla l’enduriment de les sancions de trànsit perquè siguin més cares i per establir un mecanisme que asseguri l’efectivitat en el cobrament.

La combinació d’excés de velocitat i d’un nivell alt d’alcohol és gairebé en el 100% dels casos la causa d’un accident, segons va assegurar ahir el portaveu del Govern i secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, qui va recordar un dels accidents mortals del passat dissabte com a exemple. Per evitar aquestes causes de sinistralitat, des del Ministeri d’Interior s’estudia tot un conjunt de mesures per reduir el nombre d’accidents a les carreteres andorranes.

En l’actualitat està en fase d’estudi aplicar mesures com la obligatorietat d’utilitzar els equipaments especials per als vehicles en hivern.

La presa de consciència dels conductors i l’aplicació de totes aquestes mesures, hauria de reduir la sinistralitat a les carreteres, segons va assegurar el secretari d’Estat d’Interior, qui va manifestar que els índexs de sinistralitat s’han vist trastocats per les dues víctimes mortals d’aquest passat pont.

Pel que fa al nombre de radars a la carretera, Bartolomé va explicar que en les diferents reunions amb els cònsols es van reclamar 10 radars més a tota la xarxa viària. Una possibilitat que queda ara a l’espera de l’aplicació d’aquesta renovació del codi de circulació, que fa temps que s’espera i que ara sembla que pugui tirar endavant aviat.

UN PONT TRANQUIL DE DELICTES / Bartolomé va fer aquestes declaracions mentre va fer balanç del pont de la Puríssima, que tot i comptar amb una dotzena d’accidents de trànsit, dos d’ells mortals, ha estat positiu pel que fa a l’arribada de vehicles i també a l’ocupació hotelera. Segons va explicar el portaveu del Govern, el pont de la Puríssima, tot i tenir una afluència de públic important, no s’ha destacat per cap augment de delictes contra el patrimoni i sobretot pel que fa a furts de mercaderies, com en altres ponts festius sí que s’ha manifestat.

Bartolomé també va remarcar que l’alta afluència de públic fa pensar al Govern en un «optimisme moderat» posant el punt de mira per a les properes dates nadalenques.

Les dates definitives de mobilitat apunten a l’entrada de 71.723 vehicles, 54.152 ho van fer per la frontera del Riu Runer, el que representa el 75%, i la resta ho van fer pel Pas de la Casa. La web de l’agència de mobilitat va rebre 500.000 consultes en tot el pont.

Per altra banda, Bartolomé es va referir a la saturació trànsit que s’ha viscut aquests darrers dies, sobretot el passat dilluns i va manifestar que aquests fets són en molts casos «inevitables».

pdf3.jpg