Alay dubta de l’actuació de Cespa i Novergie

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 3 de Desembre de 2010

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, va assegurar ahir que “el Govern té els seus dubtes que s’estigui complint” el contracte de serveis pactat amb l’espanyola Cespa i la francesa Novergie. D’aquesta manera, Alay va trencar la prudència que havia mostrat dimecres passat el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, que va negar tenir sospites en contra els dos grups empresarials.

El titular de Medi Ambient va assegurar que el contracte “d’assessorament i tècnic és fruit de l’especificitat del coneixement” que tenen els dos socis no andor­rans de CTRASA (Cespa i Novergie), que són especialistes en residus i forns incineradors. De tota manera, Alay no va voler detallar els indicis que han dut l’executiu a demanar als seus representants al consell d’administració que revisin els contractes dels socis minoritaris. “Per a bé o per a mal ja tindrem temps de parlar-ne”, va sentenciar. A més, el ministre va voler puntualitzar que el 9 de novembre hi va haver una junta general ordinària de socis en la qual ell mateix va participar i és en aquella trobada on “es van aprovar els comptes”. Alay va explicar que Cespa i Novergie “discrepen de la formulació” i hi han emprès les accions que han cregut oportunes.

Bartolomé va insistir dimecres que des de l’executiu no es fa cap tipus d’acusació a les dues empreses, sinó que només hi ha “una diferència de criteri” a l’hora d’interpretar els comptes del 2009, cosa que ha fet que els socis privats s’hagin negat a aprovar-los, els han impugnat i, a més, no s’han presentat a les darreres reunions del consell d’administració.

L’ESTRATÈGIA NACIONAL DEL PAISATGE ESTARÀ A PUNT EL 2011

El Fòrum de l’Estratègia Nacional del Paisatge va concloure ahir amb un centenar de propostes en relació amb els objectius de qualitat paisatgística que ha de tenir Andorra. Segons va explicar el ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay, la intenció és que els comuns puguin fer les seves aportacions a l’esborrany del Pla Estratègic Nacional i que el Govern l’aprovi el primer semestre del 2011.

pdf3.jpg