Les obres de rehabilitació de l’Hotel Rosaleda començaran al gener i acabaran al setembre

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Desembre de 2010

El Govern va informar ahir que les obres de reparació de l’Hotel Rosaleda d’Encamp poden començar a principis de l’any vinent i estarien enllestides en vuit mesos. Per tant, es preveu que s’haurien acabat al setembre de l’any vinent. Els treballs costaran un milió d’euros. El passat 18 de novembre el Consell General va aprovar un crèdit extraordinari de 6.300.000 euros per finançar les despeses derivades de la resolució de l’expropiació d’aquest edifici. Aquest import es consignarà a la Batllia a principis de l’any vinent i, per tant, llavors passarà a ser propietat del Govern. L’edifici va ser catalogat com a bé d’interès cultural el 2004.

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i l’arquitecte adjudicatari de la redacció i direcció del projecte de les obres de consolidació de l’Hotel Rosaleda, Enric Dilmé, van comparèixer ahir públicament per explicar els treballs de remodelació d’aquest immoble. Les tasques tenen per objectiu recuperar l’aspecte original d’un edifici monumental que es va construir entre 1941 i 1943. Els treballs pretenen estabilitzar l’estructura i restaurar la coberta i les façanes. Enric Dilmé va explicar que es treballarà en paral·lel en les diverses actuacions per garantir la solidesa de l’edifici mentre es restaura la coberta, de tal manera que s’eviti un deteriorament més notable de l’interior.

La ministra Susanna Vela va destacar que el Govern va treballar per poder adjudicar en el mínim termini de temps –poc més de 4 mesos– aquestes obres. Vela va afegir que Patrimoni Cultural estudia quin futur ús es pot donar a aquest edifici. Una de les possibilitats és la que va proposar el cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, d’ubicar-hi el Museu Nacional de l’Automòbil.

 pdf3.jpg