Benet reafirma el compromís d’Andorra de promoure «la democràcia i els drets humans»

Autor:
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Desembre de 2010

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, és el representant d’Andorra a la cimera que celebra l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) a la ciutat d’Astana, a Kazakhstan, ahir i avui. Al discurs inaugural, Claudi Benet va felicitar el país amfitrió per la tasca duta a terme el 2009 i va ressaltar el fet que «l’OSCE ha de combatre de manera més eficient els desafiaments i les amenaces transnacionals que hi ha dins i fora de l’organisme» i va mantenir el compromís d’Andorra «per seguir promovent la democràcia, els drets humans i les llibertats fonamentals ».

El discurs va finalitzar amb el suport a Lituània, que iniciarà la seva presidència el gener del 2011.

La cimera permet a Benet intercanviar opinions amb representants d’altres països com el primer ministre francès, François Fillon; el ministre de Política Territorial i de l’Administració Pública d’Espanya, Manuel Chaves; el secretari d’Estat per l’Educació, la Cultura la Universitat i les Polítiques de Joventut de San Marino, Romeo Morri, i el ministre d’Estat i Afers Exteriors de Portugal,  Luis Amado. La cimera coincideix amb l’11è aniversari de l’última, que es va celebrar a Istanbul, i és la primera vegada que es fa en un país de l’Àsia Central. A més, també coincideix amb el 35è aniversari de l’Acta Final de Hèlsinki on es van establir els compromisos claus de l’organització.

L’OSCE està formada per 56 països d’Europa, Àsia Central i Amèrica del Nord per treballar en les dimensions humanes, polítiques i militars i econòmiques i de medi ambient per garantir la pau, la seguretat i l’estabilitat a la zona OSCE.

pdf3.jpg