El Govern dóna instruccions per revisar els contractes dels socis privats de CTRASA

Autor: e.o.g.
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Desembre de 2010

El Govern ha confirmat les instruccions als seus representants al Consell d’Administració de CTRASA de revisar el compliment dels contractes dels socis privats: Cespa i Novergie. Concretament, es vol saber si «estan efectivament prestant el servei o si la remuneració està encobrint altres conceptes, que seria èticament inadmissible i contrari a dret», tal com va manifestar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé.

Però a la vegada, va insistir que aquestes instruccions no responen a indicis o sospites que no s’estigui complint el contracte ni prestant el servei, sinó que és un exercici de «transparència», una «garantia de funcionament».

Segons va explicar Bartolomé, «el forn necessita ser avaluat», per assegurar-ne la viabilitat, el bon funcionament i en benefici de l’interès general; i «s’han detectat àmbits on és necessària informació complementària». De fet, s’espera rebre els resultats d’una auditoria les properes setmanes.

Aquest anunci de revisar el compliment dels contractes es pronuncia mentre els comptes del 2009 de CTRASA estan bloquejats a l’espera que els privats hi donin el vistiplau, després que fossin aprovats per majoria en el sí del Consell d’Administració amb els vots dels representants del Govern i de FEDA. Un fet que ha generat malestar i que es formulessin diverses insinuacions i sospites. Bartolomé va exposar que l’avaluació i revisió dels contractes no té res a veure amb el fet que no s’hagi arribat encara a un acord per aprovar els comptes del 2009, un consens que el portaveu del Govern entén que és imprescindible i espera que s’hi arribi el més aviat possible.

Fons d’interès general

El Consell de Ministres va declarar ahir d’interès general els fons bibliogràfics de Casa Rossell i Casa d’Areny Plandolit. Bartolomé va destacar que són «dels més importants», tant per extensió com per antiguitat. Tots dos fons podran ser consultats pel públic que ho desitgi, un a la mateixa casa d’Areny Plandolit, i l’altre a la Biblioteca Nacional.

Aprovat el reglament de seguretat i protecció de la salut a les obres de construcció

El Consell de Ministres va aprovar ahir el primer d’una sèrie de reglaments que desenvolupen la Llei de la seguretat i la salut al treball: el reglament de seguretat i protecció de la salut a les obres de construcció. El text busca agrupar les diferents normes que organitzen la seguretat en el treball i  homologar-les. En aquest cas concret es detallen les responsabilitats i les obligacions de coordinació i cooperació en la prevenció dels riscos i en l’adopció de mesures de seguretat dels diferents actors que intervenen en una obra, des del promotor fins al treballador, passant pel contractista, el subcontractista, i el vigilant de seguretat i salut en el treball. Així mateix es detalla com han de ser els equips de protecció, les rases, les excavacions, passarel·les i tots els elements. Les sancions per als que incompleixin aquestes normes estan previstes a la Llei de la seguretat i la salut en el treball, i oscil·len entre els 30 euros les faltes més lleus als 100.000 euros en els casos d’infraccions molt greus. El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va comentar que aquest reglament suposa un «pas endavant », però cal «la voluntat de totes les parts» per reduir els riscos al treball.

pdf3.jpg