Benet pren part en la cimera de l’OSCE al Kazakhstan

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 2 de Desembre de 2010

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, en representació del cap de l’executiu, es va dirigir al plenari de la Cimera de caps d’Estat i de Govern de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), que es clourà dijous al Kazakhstan, per reiterar el compromís d’Andorra a favor de la promoció de la democràcia, els drets humans i les llibertats fonamentals. Així mateix, Benet, que va aprofitar el discurs per felicitar la presidència del Kazakhstan per “l’excel·lent treball” que ha fet durant aquest any, va posar en relleu el fet que l’OSCE ha de combatre de manera més eficient els desafiaments i les amenaces transnacionals que existeixen a dintre i a fora de l’organisme. El ministre va acabar el discurs donant la benvinguda a la pròxima presidència lituana, que començarà el gener de l’any que ve.

Arran de la cimera, els participants adoptaran una declaració i un pla d’acció, que reafirmaran les prioritats i permetran promoure l’estabilitat i la seguretat de la regió de l’OSCE.

Aprofitant la seva presència a la cimera, el ministre va  mantenir contactes bilaterals i intercanviar impressions, entre altres autoritats, amb el primer ministre francès, François Fillon; el vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial i de l’Administració Pública d’Espanya, Manuel Chaves; el secretari d’Estat per a l’Educació, la Cultura, la Universitat i les Polítiques de Joventut de San Marino, Romeo Morri, i el ministre d’Estat i d’Afers Exteriors de Portugal, Luis Amado.

pdf3.jpg