L’executiu regula la seguretat a les obres de construcció

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 2 de Desembre de 2010

El Govern ha aprovat aquest dimecres el reglament de seguretat i protecció de la salut en obres de construcció, una norma que regula les funcions i les responsabilitats dels diferents agents implicats pel que fa a l’adopció de mesures de seguretat i estableix els aspectes tècnics de cadascuna de les fases del procés constructiu, segons les recomanacions de l’Organització Mundial del Treball (OMT).

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha explicat, en la compareixença posterior al consell de ministres, que el reglament concreta elements de seguretat molt específics, com la configuració dels equips de protecció, les passarel·les, les rampes, les soldadures i les substàncies perilloses. Així mateix, el reglament de seguretat i protecció de la salut en obres de construcció estipula les obligacions de coordinació i de cooperació en la prevenció dels riscos i l’adopció de mesures de seguretat de totes les empreses que poden concórrer en una mateixa obra.

La norma, que desenvolupa la Llei de seguretat i salut en el treball aprovada el desembre del 2008, serà la primera d’una sèrie de reglaments que ordenaran el funcionament del sector. Així, Bartolomé ha explicat que s’està treballant en la regulació dels equips individuals, la senyalització de seguretat i les càrregues. Així mateix, el portaveu del Govern ha admès que “seran necessaris mesos o anys per poder desenvolupar completament la llei”.

Bartolomé ha destacat que el text ha estat fruit del treball amb les diferents entitats implicades, com ara la Cambra de Comerç, la PIME, la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i l’Associació de Contractistes. A més, ha afegit que “la normativa de seguretat ha de ser un pas endavant fruit de la voluntat de totes les parts”, a les quals ha demanat que “facin aquest esforç”.

pdf3.jpg