El Govern revisarà el contracte amb els accionistes privats de CTRASA

Autor: m.s.c.
Font: bon dia
Publicat el: 2 de Desembre de 2010

L’executiu ha donat instruccions als seus representants al Centre de Tractament de Residus (CTRASA) perquè revisin el contracte de prestació de serveis amb els accionistes privats d’aquesta societat. Segons ha explicat el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, l’objectiu és analitzar si Cespa i Norvegie estan prestant el servei que estipula l’acord o si es tracta d’una remuneració que encobreix altres conceptes. En el cas que això es verifiqués, “no només no seria ètic sinó contrari a dret”. Tot això, amb l’objectiu de preservar l’interès general, ha dit.

Tot i que el portaveu del Govern no ha volgut parlar de sospites ni d’indicis que hagin portat a impulsar aquesta investigació, ha exposat que s’ha detectat àmbits en què convé un complement d’informació, i per aquest motiu s’està fent passos. En aquest sentit, va recordar que Cespa i Norvegie no van aprovar els comptes del 2009, per diferències en la interpretació amb el Govern, i això ha portat a una situació d’indefinició i incertesa. Per aquest motiu, el Govern està analitzant els diferents arguments i, tal com ha explicat Bartolomé, “a la llum de les auditories es prendrà una decisió”.

Així, l’executiu espera rebre en les properes setmanes aquest informe i posteriorment, a través del diàleg i la negociació, caldrà arribar a un acord comú entre les parts. En aquest sentit, el portaveu del Govern ha reiterat que es tracta d’una qüestió d’interès general i que com abans es trobin les solucions, millor. Al mateix temps, ha afegit que si els estudis exposen la necessitat d’impulsar una ampliació de capital, l’executiu hi donarà suport tot i que, ara per ara, falten dades per entrar a analitzar aquests termes.

Els representants dels socis privats ja van retreure recentment al Govern i FEDA haver actuat amb opacitat i d’haver-los apartat de la gestió de CTRASA. A més, al març l’executiu va encomanar una auditoria financera de la gestió del Centre de Tractament de Residus després d’haver constatat l’existència de diverses irregularitats. El Govern va dir que aquestes irregularitats no permetien aprovar els comptes, ja que tenen el seu origen en la gestió del sobrecost de la construcció del centre.

pdf3.jpg