Andorra firma amb Alemanya el 18è conveni d’intercanvi de dades fiscals

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 26 de Novembre de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i el seu homòleg alemany, Güido Westerwelle, van signar ahir a Berlín el conveni d’intercanvi d’informació fiscal entre els dos Estats.

Aquest conveni referma la voluntat d’Andorra d’adaptar- se als estàndards internacionals de l’OCDE en matèria de transparència fiscal. El Govern va manifestar la seva satisfacció «per l’assoliment d’aquest 18è acord, en aquest cas amb Alemanya, un dels països que més ha exigit en la lluita contra els paradisos fiscals». Tanmateix, cal tenir present que Alemanya és membre del G8 que agrupa les potències més poderoses econòmicament a nivell mundial, i que és una de les economies més importants de la zona euro. Prèviament a la signatura, els dos ministres van mantenir una reunió de treball centrada en les relacions econòmiques i comercials. Westerwelle va demanar «el suport d’Andorra a les candidatures alemanyes a diferents organismes internacionals». Alhora que el ministre Espot va demanar també «el suport del Govern alemany en les negociacions del Principat amb la Unió Europea» per concloure un acord d’associació. En aquest sentit, el ministre alemany es va compromès a donar suport a Andorra en aquestes negociacions, i a mantenir contactes amb la presidència hongaresa de la Unió Europea a partir de l’1 de gener. Westerwelle també va comunicar-li que el seu Govern havia aprovat el plàcet per la nova ambaixadora d’Andorra a Alemanya, Eva Descarrega.

Durant la seva estada a Berlín, Xavier Espot també es va reunir amb el secretari d’Estat per les relacions amb Europa, Wolf-Ruthart Born.

pdf3.jpg