El Govern proposa la creació d’un fons per garantir els dipòsits a les entitats de crèdit

Autor: E.O.G
Font: més andorra
Publicat el: 25 de Novembre de 2010

El Consell de Ministres va aprovar ahir el projecte de llei de creació del sistema de garantia dels dipòsits de les entitats de crèdit. Per aquest text, que seguirà una tramitació d’urgència, es volen garantir imports de fins a 100.000 euros per dipositari i membre del sistema.

És a dir, que es garantiran fins a 100.000 euros per persona i entitat bancària. El fons serà de 100 milions d’euros inicials, i el text també preveu un sistema anual d’aportacions. Tant la d’inici com la resta es faran de manera proporcional als recursos gestionats per cada entitat. Així ho va explicar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, que va manifestar que es tractava d’un projecte de llei «molt important» i que respon a una directiva europea que requereix tenir aquest fons de garantia als membres de la Comunitat Europea a partir de l’1 de gener vinent.

Conveni amb Alemanya

En la compareixença posterior al Consell de Ministres, el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va informar que aquesta tarda el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, signarà amb Alemanya el que serà el 18è conveni d’intercanvi d’informació fiscal d’Andorra. Bartolomé va subratllar que es tracta d’un país «de pes específic», i més tenint en compte que la cancellera, Angela Merkel, també és «protagonista» de la lluita contra els paradisos fiscals. El Govern interpreta la signatura del conveni amb Alemanya com «una mostra de suport important que ratifica el país en el camí cap a la transparència». Igualment, el portaveu va comentar que s’està treballant per signar el màxim de convenis d’intercanvi d’informació, i que el proper serà amb Austràlia.

Centre penitenciari

El Consell de Ministres també va nomenar Miquel Garcia Val com a director adjunt del Departament d’Institucions Penitenciàries. Segons Bartolomé, es tracta d’una plaça que es trobava vacant i que s’ha decidit cobrir per donar suport i reforçar l’equip directiu del centre penitenciari. El portaveu del Govern va afegir que en la demanda de cobrir la vacant hi havia «certa unanimitat» per part dels diferents sindicats.

Eficiència energètica

El portaveu també va informar sobre l’avaluació sobre eficiència energètica dels edificis públics. Va assegurar que els de titularitat pública, fins al 30 de setembre, havien assolit un estalvi del 5,62%, les escoles al voltant del 5% i d’altres prop del 6%.

pdf3.jpg