La Universitat Oberta de La Salle Andorra ja és una realitat amb la unanimitat del Consell

Autor: E.O.G.
Font: més andorra
Publicat el: 19 de Novembre de 2010

El ple del Consell General va aprovar ahir per assentiment, és a dir, amb el suport de tots els grups parlamentaris, la llei d’autorització de la creació de la Universitat Oberta La Salle. Un gest que va emocionar el seu promotor, Ramon Ollé, ja que l’interpreta com el «recolzament de tot un poble» i això fa sentir-lo acollit per Andorra.

Tot i que no va ser fins ahir que la Universitat Oberta La Salle no va «néixer legalment», els responsables fa temps que hi treballen i ja tenen alguns programes i formacions preparades. En aquest sentit, la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va assenyalar que «amb formacions no reglades ja poden començar », i, de fet, Ollé va avançar que aquest estiu ja es celebrarà la 1a Universitat d’estiu Oberta La Salle d’Andorra.

Tots els grups van felicitar- se de la unanimitat per tirar endavant aquest projecte, que suposa «un impuls a l’educació vital », segons el conseller d’Andorra pel Canvi, Carles Ensenyat, «una aposta més de molt alt valor afegit», per la reformista Roser Bastida, o «projecció exterior», segons Jan Cartes, de la fila socialdemòcrata. Tots plegats també van destacar que aquest projecte crearà riquesa i llocs de treball, i engegarà una transformació. Per la seva banda, Ollé va destacar també la «transcendència social» del projecte.

Petits consensos

A la sessió d’ahir també es van escenificar altres petits consensos. El primer va ser per adoptar la modificació del Codi de Duana per incorporar la normativa europea i així mantenir «l’statu quo», segons va explicar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, i evitar haver de fer controls exhaustius, que suposarien un alentiment i encariment del tràfic comercial. Un altre consens va dur a adoptar per assentiment l’adhesió al Conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic. El darrer assentiment va ser per acceptar l’assistència lletrada des del moment de la detenció.

pdf3.jpg