Lluís Marín, Laura Soulié i la selecció de bàsquet són els principals guardonats en la Nit de l’Esport

Autor: A.LL.
Font: més andorra
Publicat el: 19 de Novembre de 2010

La desena edició de la Nit de l’esport va ser la nit amb més premiats d’aquest guardó. A l’acte el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el secretari d’Estat de l’Esport, Manel Blasi, van voler reconèixer la trajectòria, l’esforç i la dedicació de les federacions esportives andorranes i els seus esportistes.

Lluís Marín, amb la 14a posició a la Copa d’Europa de snowboard i la 16a als Mundials, va ser escollit el millor esportista masculí de la temporada 2009- 2010. «És una sorpresa i un honor rebre aquest premi «, va comentar l’snowboarder que en l’actualitat s’està recuperant d’una lesió, motiu pel qual va dedicar el premi «a la gent que em dóna suport i em recolza en els moments difícils». Malgrat passar per una etapa esportiva dura, Lluís Marín és conscient «que encara li queda molta trajectòria i ha de millorar». D’altra banda, Laura Soulié, amb una tercera plaça als campionats d’Europa en la modalitat de 10 km persecució, es va excusar per no poder ser a la gala, però va incidir en «la importància d’entrenar-se i preparar-se bé per la competició» i, en aquest moment, és troba a Suècia amb l’equip francès realitzant els últims entrenaments abans d’iniciar la temporada. La selecció de bàsquet, després de 20 anys de la primera medalla, va aconseguir un bronze als Jocs dels Petits Estats a Xipre 2009. Jaume Tomàs, entrenador d’aquell equip, va reconèixer que «potser hi ha molta gent que es mereix aquest premi més que nosaltres, però la medalla als Jocs de Xipre va ser una fita històrica pel bàsquet andorrà» i va afegir que, amb la medalla, «ens vam treure una espina que portàvem clavada». D’altra banda, Mònica Ramírez va ser reconeguda com a millor jove promesa pel Campionat d’Espanya Júnior en 100 i 200 esquena i la cinquena posició en la mateixa posició, però en categoria absoluta. Tot i això, la jove nedadora és conscient que ha de seguir treballant i sospira per «aconseguir la mínima per anar als Jocs Olímpics de Londres 2012 i penjar-me una medalla als Campionats d’Espanya absoluts».

A la Nit de l’esport també van ser guardonats Francesc Poujarniscle i Sophie Dusautoir, per les trajectòries com a entrenador i esportista, respectivament; RTVA, per la cobertura informativa; la Marxa ciclista Volta als Ports d’Andorra, com a esdeveniment esportiu; Gualbert Osorio, com a directiu i gestor en el món de l’esport, i Jonathan Almarcha i Rafael Vilella, amb un record especial per la seva dedicació a l’esport.

pdf3.jpg