El Fòrum Econòmic tractarà els canvis a l’empresariat andorrà

Autor: PEPA GALLEGO
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 de Novembre de 2010

El Primer Fòrum Econòmic que se celebrarà el vinent 25 de novembre anirà dirigit a empresaris andorrans per tal d’establir una taula de debat «i recollir els principals neguits del sector», va explicar el ministre d’Economia i Finances, Pere López.

Aquest és el principal objectiu d’aquest esdeveniment que substitueix la Cimera sobre el Futur d’Europa. Un canvi que comportarà un estalvi de 260.000 euros per a l’Executiu. El Fòrum aportarà tres vessants de l’economia, per una banda la política, la segona serà a través d’un interès empresarial i la tercera més personal, de lideratge, tot enfocat sobre els canvis en l’economia. El mateix dia i per la nit, se celebrarà la Gala del lliurament dels Premis Innovadors. Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) ha rebut seixanta idees empresarials i 26 plans de negoci que optaran als premis.

Sota el títol Adaptar-se al Canvi, el Primer Fòrum Econòmic que se celebrarà al Centre de Congressos de la capital, quatre experts oferiran tres punts de vista per fomentar un debat entre els empresaris andorrans. La jornada és totalment gratuïta a l’igual que el sopar de gala del Lliurament dels Premis Innovadors. Tant des del ministeri d’Economia, com també des de la Cambra de Comerç i la Confederació Empresarial d’Andorra (CEA) i ADI van fer una crida ahir a l’alta participació andorrana. «És molt important per trobar noves idees i perquè va adreçat a la gent del país», va comentar, Pilar Escaler, directora de la Cambra de Comerç.

La primera de les ponències serà pronunciada per Jean-Yves Caullet, exrepresentant personal del copríncep Mitterrand què prèviament va formar part del procés constituent com a representant la delegació francesa. Caullet oferirà una visió macroeconòmica i política de l’economia com a coneixedor del Principat. La segona de les ponències que tractarà la visió enfocada al canvi dins de la gestió empresarial, anirà a càrrec de dos empresaris andorrans, Assumpció Majoral i Esteve Berteil, de les empreses Tag Systems i Software Europeu respectivament, com exemple d’empresaris que han decidit “treballar en sectors diferents als tradicionals del país i han enfocat el seu treball cap a l’exterior”, va definir Xavier Altimir, president de la CEA. Finalment, per parlar d’habilitats personals per afrontar els canvis, Josep Mas , expert en lideratge d’equips i soci director de The Art o New Management, aportarà un punt de vista més personal.

El Fòrum té un cost de 40.000 euros davant dels 300.000 que costava el Summit.

pdf3.jpg