El Govern titlla de «particulars» els interessos de CEPSA I NOVERGIE

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 de Novembre de 2010

El Govern, a través d’un comunicat, va posar ahir de relleu la seva reprovació a l’actitud de CESPA i NOVERGIE en relació al bloqueig del consell d’administració de la societat del Centre de Tractament de Residus (CTRASA). El Govern i FEDA consideren que l’actuació dels socis minoritaris se centra exclusivament en la defensa del seus interessos particulars en detriment dels interessos de la societat i en perjudici del servei públic que realitza CTRASA.

L’Executiu creu que és un exercici de «doble moral i de duplicitat argumental» queixar-se que no es disposa de l’informe d’auditoria i que no es reuneix el consell, quan «han impedit la seva constitució amb la seva absència».

L’Executiu va explicar que des del mes de març d’enguany el Govern i FEDA, en la seva condició de socis i membres del consell d’administració de la societat CTRASA que explota en concessió administrativa el Centre de Tractament de Residus, han mantingut nombroses reunions de treball amb la resta de socis, les societats espanyola CESPA i francesa NOVERGIE, per tal de poder validar el contingut dels comptes de l’exercici 2009, i de manera específica la comptabilització del sobrecost que es va produir en la construcció del Centre, així com diverses irregularitats en relació a la seva explotació.

EL GOVERN LAMENTA EL BLOQUEIG / L’Executiu lamenta que no hagi estat possible obtenir un acord en relació a una qüestió «tan cabdal per a la societat» com és la gestió que cal donar a un sobrecost per un import de quasi 23 milions d’euros. I afegeix que tampoc s’ha aconseguit una visió conjunta pel que fa als posteriors acords, «onerosos per a la societat», en relació al mateix. En aquest sentit, el Govern reprova l’actuació de les societats CESPA i NOVERGIE en bloquejar el funcionament del consell d’administració, «impedint, amb la seva absència i per dues vegades, la seva constitució, així com l’obtenció de l’informe d’auditoria, amb l’únic objectiu que no es puguin adoptar per la majoria dels seus membres uns acords que no comparteixen». Per això qualifiquen d’exercici de «doble moral i de duplicitat argumental» el fet de queixar-se que el consell d’administració no s’ha reunit i que no es disposa de l’informe d’auditoria, quan s’ha volgut impedir per dues vegades la reunió.

Des de l’Executiu adverteixen que la divergència evidenciada entre els socis no pot conduir «en cap cas» a una situació de bloqueig en el normal funcionament de la societat, «havent-se de resoldre les qüestions objecte de debat d’acord amb la regla de la majoria de socis», i en aquest sentit creuen que la Junta general, com a òrgan sobirà de la societat, «no solament pot, sinó que ha d’aprovar els comptes de l’exercici 2009, segons s’estableix en la llei de societats i en els estatuts socials».

El Govern van deixar clar en el comunicat fet públic ahir que respecta el dret de les societats CESPA i NOVERGIE a impugnar els acords que entenguin lesius als seus interessos, i afegeix que acatarà la resolució judicial que en el seu dia es dicti, però insisteix a recalcar que l’Executiu «té l’íntim convenciment que ha actuat i actua amb absolut respecte al marc normatiu i estatutari que regeixen els acords adoptats».

pdf3.jpg