El Govern acusa Cespa i Novergie de defensar només els seus interessos

Autor: Redacció
Font: bon dia
Publicat el: 16 de Novembre de 2010

El Govern va emetre ahir un comunicat en què lamentava, igual que FEDA, l’actuació dels socis minoritaris del Centre de Tractament de Residus (CTRASA) Novergie i Cespa, amb els comptes corresponents a l’any passat. En aquest sentit van exposar que creuen que aquesta actitud d’impugnar els comptes “se centra exclusivament en la defensa del seus interessos particulars en detriment dels interessos de la societat i en perjudici del servei públic que realitza CTRASA”.

Exposen, però, que des de l’executiu s’acatarà la decisió que es prengui després de la impugnació dels comptes, però van insistir que tenen “l’íntim convenciment” que han actuat “amb absolut respecte al marc normatiu i estatutari que regeixen els acords adoptats”.

Així, reiteren que tant l’executiu com la parapública assumeixen les decisions adoptades durant la junta general de socis, ja que consideren que “no fan més que reforçar la solvència i viabilitat de la societat, alhora que vetllen per l’interès general”.

En aquest sentit reiteren que “l’acció del Govern i de FEDA en el si de la junta general de socis s’ha dut a terme en benefici d’una acurada gestió dels cabals públics esmerçats en les inversions públiques”.

D’aquesta manera en el mateix comunicat s’insisteix que des del mes de març tant el Govern com FEDA, en la seva condició de socis i membres del consell d’administració de la societat CTRASA, que explota en concessió administrativa el Centre de Tractament de Residus, han tingut “nombroses reunions de treball amb la resta de socis, la societat espanyola Cespa i la francesa Novergie, per poder validar el contingut dels comptes de l’exercici 2009”, i de manera específica, van afegir, la comptabilització del sobrecost que es deriva de la construcció del centre, així com diverses irregularitats relacionades amb la seva explotació.

En aquest sentit reiteren que, “malgrat la voluntat del Govern”, no ha estat possible un acord sobre “una qüestió tan cabdal per a la societat com és la gestió que cal donar a un sobrecost per un import de quasi 23 milions d’euros”. Tampoc s’ha aconseguit, afegeixen, “una visió conjunta pel que fa als posteriors acords, onerosos per a la societat, que hi estan relacionats”. És per això que exposen que “en una qüestió que exigeix la màxima diligència i transparència, cal reprovar l’actuació de les societats Cespa i Novergie en bloquejar” el funcionament del consell d’administració, “impedint, amb la seva absència i per dues vegades, la seva constitució, així com l’obtenció de l’informe d’auditoria, amb l’únic objectiu que no puguin ser adoptats per la majoria dels seus membres uns acords que no comparteixen”.

És per això que des del Govern afirmen amb contundència que “queixar-se que el consell d’administració no s’ha reunit i que no es disposa de l’informe d’auditoria” constitueix “un evident exercici de doble moral i de duplicitat argumental”.

A més, s’exposa que el fet que hi hagi una divergència entre els socis no pot conduir a una situació de bloqueig per al funcionament de la societat, amb la qual cosa les qüestions objecte de debat s’han de resoldre d’acord amb la regla de la majoria de socis, i en aquest sentit la junta general de la societat “no solament pot aprovar, sinó que ha d’aprovar, els comptes de l’exercici 2009, segons s’estableix en la llei de societats i en els estatuts socials”.

Des del Govern exposen que ja en el transcurs de la junta general de la societat van manifestar que les dues societats “defensen exclusivament interessos particulars”.

pdf3.jpg