Les constructores que contractin treballadors rebran fins a 400 euros

Autor: PEPA GALLEGO
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 12 de Novembre de 2010

A través dels programes de foment de l’ocupació dels quals el Govern ha aprovat dos reglaments aquesta setmana les empreses de la construcció que contracten persones inscrites en el departament d’Ocupació provinents d’aquests sector, podran beneficiar-se de subvencions entre 200 i 400 euros mensuals.

Aquesta xifra dependrà del temps de la situació d’atur i dels mesos d’experiència del contractat. Pel que fa al segon programa destinat més a la formació pràctica en les empreses del sector de l’hosteleria i el comerç, va dirigit a tot tipus de desocupat, i les empreses podran veure’s beneficiades amb ajudes econòmiques d’entre 150 i 250 euros mensuals.

Així ho va explicar ahir, Jesús de Tena, qui va manifestar que el disseny d’aquests programes elaborat en maig de l’any passat va quantificar en 160 les persones desocupades que podrien beneficiar-se dels dos projectes. Ara però, la xifra de desocupats ha variat i seria més la població aturada que podria optar a aquests dos nous programes que la mateixa ministra de Benestar, Salut i Treball, Sílvia Bonet, va qualificar «d’experiències pioneres a Andorra».

La diferència entre els dos programes, és que el primer va destinat exclusivament a extreballadors del sector de la construcció i no té implícita cap tipus de formació ja que un dels requisits és tenir una experiència mínima d’un any en aquest sector. Mentre que el segon és un programa més formatiu en el si de les empreses i on es poden beneficiar tots els desocupats que portin més de tres mesos en recerca de treball provinguin del sector que sigui. El salari en el cas de la primera ha de ser mínim de 1.200 euros, i en el cas de les pràctiques, ha de ser igual o superior al mínim interprofessional.

PENALITZACIÓ / Val a dir que els desocupats que siguin cridats per a qualsevol d’aquests dos programes, o bé per a la formació pràctica i teòrica en empreses, o bé per a la contractació de treballadors provinents de la construcció, que rebutgin aquests oferiments seran penalitzats. Si no s’accepten aquestes ofertes els aturats deixaran de percebre, si és el cas, la prestació d’ajuda. En cas que no cobri la prestació i no accepti l’oferta es penalitzarà i durant mig any estarà de baixa al registre del servei d’Ocupació.

pdf3.jpg