El Govern subvencionarà la contractació d’aturats del sector de la construcció

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 12 de Novembre de 2010

El Govern va presentar ahir dos ambiciosos programes per a donar sortida als aturats que estan apuntats al Servei d’Ocupació. Bàsicament consisteixen a subvencionar a les empreses que contractin empleats a l’atur dels sectors de la construcció, el comerç i l’hoteleria.

Està previst que durin fins al 30 de juny de l’any vinent i el secretari d’Estat de Salut i Treball, Jesús de Tena, va assegurar que es comptava amb un avenç de fons de quasi 700.000 euros per dotar aquests programes. També va dir que podrien beneficiar- se’n unes 160 persones que complien els requisits.

El programa de foment de la contractació de treballadors provinents de la construcció i annexos està adreçat a empreses d’aquest àmbit econòmic i obrers aturats del sector amb una experiència mínima de dotze mesos en l’ocupació per la qual serà contractat. El salari que s’oferirà a l’empleat és de 1.200 euros bruts com a mínim i se’n podran beneficiar els qui hagin estat almenys 3 mesos a l’atur. El contracte haurà de ser de sis mesos o un període més llarg. L’empresa que es vulgui beneficiar d’aquesta subvenció per la contractació no haurà d’haver instat cap acomiadament no causal o per causes no objectives durant els 40 dies anteriors a la data d’aprovació d’aquest reglament, amb la finalitat de substituir els treballadors acomiadats per empleats contractats a través d’aquest programa. Les subvencions oscil·laran entre els 200 i els 400 euros mensuals.

Així, si es contracta algú amb més de sis mesos en atur i que tingui més de 41 anys, la subvenció mensual serà de 400 euros. Si el desocupat té entre 31 i 41 anys, serà de 300 i si està en la franja dels 18 als 30, de 400. Si la situació de desocupació és d’entre 3 i 6 mesos, la subvenció oscil·larà entre els 200 i els 300 euros.

Pel que fa a la contractació d’empleats als quals es formarà a l’empresa, s’hi poden acollir empreses del sector del comerç i de l’hoteleria i treballadors de qualsevol àmbit. La durada inicial del contracte serà de tres mesos prorrogable a tres mesos addicionals si es supera el procés d’avaluació a finals de mes. En el supòsit d’avaluació negativa, aquesta ha de ser validada pel Departament de Govern encarregat de la formació professional. El salari serà com a mínim l’interprofessional i l’empleat tindrà un tutor amb experiència. A més, l’empresa haurà d’elaborar un itinerari formatiu de l’empleat. Les subvencions oscil·laran entre els 100 i els 200 euros. El Servei d’Ocupació presentarà les ofertes dels candidats a aquests programes.

pdf3.jpg