Les carreteres secundàries, competència del Govern

Autor: C. AUDÍ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 de Novembre de 2010

Nova trobada entre el cap de Govern i els cònsols per intentar reformar la delimitació de les competències i les transferències. Ahir es va avançar un pas més, encara que sense arribar encara a acords clars referents als aspectes econòmics.

Segons van informar des del Govern a través d’un comunicat de premsa i tal com van exposar alguns mandataris locals en cloure la trobada, la feina es va centrar a enllestir la revisió de l’article 4 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns. I, per tant, es va aclarir què pertany a qui.

Així doncs, es va acordar que, per exemple, les qüestions relacionades amb el manteniment de les carreteres secundàries i l’organització d’activitats extraescolars corresponen a l’administració central. En canvi, els serveis públics com l’aigua, l’enllumenat o la neteja són tasca comunal.

En la propera reunió, prevista per al 10 de desembre, ja s’entrarà a tractar la qüestió que pot comportar més diferències entre uns i altres: les transferències que hi aportarà el Govern per tirar endavant els serveis.

pdf3.jpg