Seu del primer Fòrum global de turisme

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 de Novembre de 2010

El Principat es convertirà el 6 i el 7 de març del 2011 en la seu del primer Fòrum global de turisme, una cimera que s’organitzarà durant els propers cinc anys i que acollirà experts internacionals del món del turisme.

La trobada ha de reunir en una mateixa taula –“i per primera vegada”, segons van posar en relleu des del Govern ahir– tots els actors del sector, entre els quals hi haurà líders de sectors empresarials, ministres de Turisme, empreses d’inversió i membres de la societat civil. Aquest fòrum servirà per examinar dues qüestions “fonamentals” per a l’àmbit turístic: competitivitat i responsabilitat.

L’objectiu de la trobada, van posar en relleu des de l’executiu, és que els participants puguin compartir “informació estratègica” sobre els principals reptes del turisme i dissenyar les línies de futur per al sector en un moment “difícil”, en què el món experimenta una transformació constant.

L’anunci de l’organització de la cimera internacional a Andorra el van fer ahir el ministre de Finances, Pere López, i el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, en el marc de la cimera de ministres de l’OMT celebrada a Londres coincidint amb la World Travel Market. López va agrair a Rifai el fet de poder liderar conjuntament el projecte i va manifestar que “confia” que tant aquest primer Fòrum mundial del turisme com els que el seguiran “ens guiïn cap a un reconeixement del sector turístic i a la conscienciació del seu paper davant dels reptes globals”. El màxim representant de l’OMT, de la seva banda, va recordar la importància del sector del turisme, que dóna feina del 6% al 7% de la població mundial.

pdf3.jpg