Els plans de formació per casar oferta i demanda laboral, a punt

Autor: marc rodríguez
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 9 de Novembre de 2010

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va afirmar després de la reunió mantinguda ahir a la tarda amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que els programes de formació destinats a casar oferta i demanda laboral podrien entrar en funcionament «com a molt tard» a principis de l’any vinent.

Aquesta iniciativa, que va erigir-se com a una de les conclusions de les taules per al desenvolupament econòmic i que es va poder concretar mitjançant la continuïtat d’aquests grups de treball, té com a finalitat casar l’oferta i la demanda laboral mitjançant uns cursos que permetin a aquells aturats inscrits al Servei d’Ocupació formar-se per tal de poder cobrir vacants de sectors que requereixin de mà d’obra.

Per tal que aquests cursos siguin viables, la solució serà la subvenció governamental en un percentatge encara per tancar, tot i que Ubach va avançar que constituirà una part «molt important». Aquesta ajuda permetrà sufragar els programes de formació que incidiran en els coneixements específics dels llocs de treball amb necessitat de personal. Ubach va ampliar que serà aquesta tarda quan amb tota probabilitat s’acabi de concretar aquesta línia d’acció, en una reunió que tindrà la presència tant de Govern com dels representants sindicals i de les diferents agrupacions empresarials com la CEA, la Cambra de Comerç i la Pime.

La intenció del Govern i també de la Unió Sindical és la de frenar la desocupació. El líder sindical va mostrar-se optimista amb la possibilitat que els plans de formació aconsegueixin aquest objectiu. En aquest sentit, un dels elements que va destacar Ubach per tal de caminar cap a una desocupació zero és l’existència de nombroses ofertes de treball que no són cobertes per la manca de formació específica per part dels demandants. A més, l’especialització dels treballadors en altres branques que les assolides fins el moment de quedar en situació de desocupació podrà facilitar, segons van coincidir tots els agents a les taules del desenvolupament econòmic, un valor afegit per tal d’afrontar amb majors garanties la inestabilitat laboral.

pdf3.jpg