Conveni a tres bandes per oferir un postgrau per a comerciants

Autor: e. a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 29 d'Octubre de 2010

La seu administrativa de Govern va acollir ahir la signatura d’un conveni que permetrà tirar endavant, a partir del pròxim mes de novembre, la primera edició del curs de postgrau en assessorament tècnic comercial.

Aquesta nova oferta formativa serà possible gràcies a la col·laboració del mateix Govern, a través del Ministeri de Turisme, Comerç i Indústria, la Universitat d’Andorra (UdA) i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, que han decidit unir esforços per garantir la formació continuada de les persones que es dediquen precisament al sector del comerç.

De fet, el curs s’adreça «a empresaris, propietaris i professionals amb responsabilitat en empreses del sector del comerç i de la distribució, que desitgin adquirir coneixements actualitzats i innovadors de la gestió i la direcció del negoci», segons recull el díptic informatiu que s’ha editat especialment amb motiu de la presentació del nou postgrau.

El rector de l’UdA, Daniel Bastida, va posar èmfasi en el caràcter pràctic del curs, així com en el fet que es basa en experiències reals: «Servirà per donar unes eines pràctiques i, a la vegada, els alumnes tindran la possibilitat de fer un projecte adaptat al seu negoci».

L’EXPERIÈNCIA CATALANA /En realitat, el postgrau recull l’experiència del curs que s’imparteix a Catalunya des de fa deu anys. Tal com va explicar el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, Marc Pantebre, el conveni de col·laboració amb el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya és l’instrument que ha permès adaptar aquest curs a la realitat andorrana. «S’ha adaptat tant en continguts com en professorat», va assegurar Pantebre.

Pel seu cantó, el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, va insistir en la importància de proporcionar una formació continuada tant als empresaris com als treballadors del sector comercial. És per aquest motiu que el Govern subvenciona part del curs: el cost total del postgrau, que compta amb professorat andorrà i també d’altres països, és de 36.000 euros, però cada alumne pagarà només 600 euros –el nombre màxim d’estudiants és de 35, de manera que, com a molt, les matrícules cobriran 21.000 euros del cost total. Les inscripcions començaran el pròxim 9 de novembre, a la Universitat d’Andorra.

pdf3.jpg