Suïssa negociarà la no doble imposició

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 d'Octubre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha viatjat aquest cap de setmana a Montreux (Suïssa) per participar en la tretzena edició de la Cimera de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF), que integren 56 països.

El màxim responsable de l’executiu va començar el dia amb una reunió amb la presidenta de la Confederació Helvètica, Doris Leuthard, de qui va arrencar el compromís d’una futura negociació d’un conveni per evitar la doble imposició un cop Andorra hagi aprovat la legislació que introduirà la imposició directa en els beneficis d’empreses i societats.

Els dos mandataris també van tractar qüestions d’interès comú, com les relacions amb la Unió Europea (UE). Els dos països mantenen visions diferents (Suïssa aposta pels acords bilaterals i sectorials i Andorra per una associació progressiva) però els polítics van decidir que a principis de l’any que ve hi haurà una nova reunió de delegacions dels dos estats per tractar aquesta qüestió. “Reforçar l’embrancament amb la UE es considera tan indefugible com necessari per a les respectives economies”, segons remarcava el comunicat oficial que va enviar, sobre aquesta trobada, el gabinet de comunicació del Govern.

Els treballs de la Cimera es van iniciar a la tarda. El cap de Govern va participar en la sessió de treball dedicada a La francofonia com a actor de relacions internacionals i el seu lloc dins de la governança mundial. Durant la seva intervenció, va apostar perquè la francofonia intervingui “allà on pugui aportar un valor afegit, tenint en compte la seva experiència tècnica”. El cap de l’executiu també va exposar als presents els avenços de l’executiu en relació a la transparència financera i va advocar perquè s’impulsi un mecanisme permanent d’estabilitat financera i una regulació “molt estricta” dels productes derivats. D’altra banda, el senegalès Abdou Diouf va ser reelegit president de l’OIF. La Cimera es clou aquest migdia.

pdf3.jpg