Benet insisteix en la necessitat de la connexió ferroviària

Autor: AGÈNCIES
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 d'Octubre de 2010

El ministre de Turisme i Comerç, Claudi Benet, va parlar ahir de la necessitat de “comunicar la nostra muntanya amb la plana i amb les grans ciutats del nostre entorn”. Ho va fer en el marc de les Trobades Culturals Pirinenques, que va acollir ahir la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

El titular de Turisme va defensar que la millora de les comunicacions és vital per estrènyer els llaços del territori i com a eina de desenvolupament. Benet es va referir als somnis i a fer-los realitat i va posar com a exemple la necessitat d’un transport per via fèrria des d’Andorra que connecti no només amb els territoris veïns, sinó amb la resta de grans ciutats. “Els polítics hauríem de somiar més i parlar de visió de futur, d’un món millor, diferent i respectuós amb el medi ambient”, va defensar.

El ministre va apostar per crear una “identitat pirinenca forta”. Benet va afirmar que “hem de ser capaços de convertir una adversitat orogràfica en atractiu turístic” i que no s’ha de renunciar a “ajustar les nostres ambicions per fer realitzacions que millorin la nostra vida”.

El màxim responsable de Turisme també va expressar als assistents la necessitat de parlar de Pirineu en un sentit més ampli, i no quedar-se tancats únicament en els territoris de parla catalana. Per fer-ho possible, el ministre de Turisme, Comerç i Indústria va apuntar que cal treballar en dos eixos essencials: fer conèixer millor el Pirineu i també comunicar millor els territoris entre ells.

El polític andorrà va insistir que cal “unir esforços i donar una imatge del Pirineu” i va afegir que es tracta del “tret d’unió entre la Mediterrània i l’Atlàntic”, és a dir, va continuar, “és la muntanya que uneix el mar amb l’oceà”. Aquest tret característic “serviria per situar el Pirineu en el mapa del món”. El ministre entén que malgrat que hi ha molta gent que desconeix el territori si “treballem units, si sabem sumar, crearem les oportunitats”.

L’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, un altre dels ponents, també va defensar les vies de comunicació i va esmentar especialment el tren fins a Andorra. Però, a més, també es va referir a la cooperació sanitària (va parlar de l’hospital) i a potenciar les activitats d’oci conjunt.

Les Trobades Culturals Pirinenques van comptar amb una trentena de ponències. Hi col·laboren les associacions culturals i de recerca del Berguedà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, la Ribagorça, les Valls d’Àneu, l’Aran i Andorra.

pdf3.jpg