Andorra i Espanya impulsaran la reactivació del sistema espanyol

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 23 d'Octubre de 2010

Andorra i Espanya van acordar iniciar «un pla conjunt per desplegar accions orientades a la reactivació del sistema educatiu espanyol a Andorra».

La decisió va ser presa ahir al matí en marc de la reunió de la Comissió Mixta Hispanoandorrana en matèria educativa, on els dos països han treballat conjuntament, «per vetllar per l’aplicació dels acords i de les mesures adoptades mitjançant el conveni ratificat entre el Govern del Principat d’Andorra i el Govern del Regne d’Espanya en matèria educativa», segons el Govern. A més, tots dos països van acordar l’esmentat establiment de «possibles vies que permetin potenciar la presència del sistema educatiu espanyol al Principat»,

La primera constatació «rellevant» manifestada pel Govern és que «ambdós governs fan una aposta ferma per mantenir l’actual sistema educatiu espanyol de titularitat pública al país». En aquest sentit, van acordar l’inici del Pla d’acció conjunt per a la reactivació del sistema educatiu espanyol a Andorra. «A partir d’aquest moment s’acorda constituir un grup de treball que impulsarà el desplegament d’accions destinades a donar resposta a les necessitats actuals del país assegurant, en tot moment, la participació de tots els agents educatius», van assenyalar des del Govern. El grup de treball, integrat per personal tècnic de tots dos ministeris, «es constituirà en el termini de 15 dies amb el compromís que abans de finalitzar el primer trimestre de l’any que ve es despleguin accions viables a curt termini».

DELEGACIÓ A MADRID / La reunió de la Comissió Mixta Hispanoandorrana en matèria educativa celebrada a la capital d’Espanya va ser sota la dependència de la Comissió Mixta i, com a delegada d’aquesta, es va celebrar ahir la comissió tècnica. Per part d’Andorra, la delegació va ser integrada per l’ambaixador d’Andorra a Madrid, Manuel Pujadas; la secretaria d’Estat d’Educació, Dolors Carmona; la directora del Departament de Suport a l’Ensenyament i Inspecció Educativa, Rosa Mari Rechi i finalment el director del Departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Jordi Torné.

Per part d’Espanya, la delegació va ser integrada pel coordinador de Relacions Internacionals, José Manuel Martínez; la subdirectora General de Cooperació Internacional, Ma Ángeles Muñoz; el Conseller d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, Bartomeu Bauça, i l’assessor Tècnic Docent, Julio Roza. D’aquesta manera, Andorra i Espanya van donar un pas més en l’acostament en matèria educativa.

pdf3.jpg