El projecte d’ampliació de la Universitat d’Andorra s’allunya

Autor: CLARA GARNICA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 19 d'Octubre de 2010

El projecte d’ampliació del campus de la Universitat d’Andorra (UdA) està cada vegada més allunyat d’esdevenir una realitat. El Govern andorrà no ho planteja com una necessitat prioritària, i la pròpia universitat exposa que les instal·lacions actuals són satisfactòries tenint en compte l’actual xifra d’estudiants.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, van coincidir ahir en l’acte d’obertura del curs acadèmic 2010-2011 a l’UdA, i tots dos van evidenciar públicament les seves postures diferenciades. Bartumeu va reiterar la necessitat de tenir una universitat pública de qualitat i de referència, tot i que «a la mesura de les nostres possibilitats i sense estirar més el braç que la màniga», a l’hora de plantejar el futur del centre educatiu.

El cap de Govern responia amb aquestes declaracions al cònsol menor, que davant de tots els assistents a l’acte va fer una petició directa i pràcticament personal a Bartumeu, sol·licitant que redobli els esforços perquè el projecte «sigui una realitat com abans millor». Sangrà va recordar que l’ampliació està en fase d’stand by a petició de l’Executiu, però que existeix «un conveni signat» que s’ha de respectar.

L’opinió de la corporació laurediana és que aquesta instal·lació és una prioritat tant per la universitat com per la pròpia parròquia. Però no ho veuen de la mateixa manera el ministeri de Cultura i Educació i la pròpia rectoria de la universitat. La ministra Susanna Vela va assegurar que l’ampliació s’ha de condicionar al nombre d’estudiants, sobretot un cop es posi en funcionament la universitat de la Salle, el curs vinent. A partir d’aquí caldrà «planificar i analitzar la situació i necessitats», que es tractaran en funció del pla estratègic 2010-2015 que està elaborant la universitat d’Andorra. De moment, però, i segons el parer del rector de l’UdA, Daniel Bastida, les instal·lacions actuals són suficients. Actualment «amb l’estructura i el nombre d’alumnes es pot donar un servei correcte», va manifestar Bastida.

UN ESPAI PEL CENTRE DE LA SALLE / Les opcions de tirar endavant el projecte d’ampliació del campus de l’UdA passen ara pel nou centre privat de la Salle. S’inaugurarà l’any vinent a Sant Julià, i la seva consolidació i expansió ha de dinamitzar l’espai universitari de la zona. Segons Bartumeu, la nova universitat afavorirà l’ambient universitari, l’arribada d’estudiants estrangers, i «dinamitzarà l’activitat econòmica i de serveis a Sant Julià i a tot el país»

Per la seva part, Vela va informar que aquesta setmana s’oficialitzarà l’entrada a tràmit parlamentari del projecte de la Salle. Ara el Comú treballa amb l’entitat per concretar la seva ubicació. Una de les opcions passa per l’antiga fàbrica de tabacs, a la plaça de la Germandat.

pdf3.jpg