Acord perquè el Govern sigui qui exploti els recursos per a l’energia

Autor: E. A.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 19 d'Octubre de 2010

El Govern serà qui explotarà els recursos naturals per a la producció d’energia. Així es va acordar en la reunió que va tenir lloc ahir a la tarda entre diversos membres de l’Executiu –inclòs el cap de Govern, Jaume Bartumeu– i els cònsols de les set parròquies, emmarcada en les diferents trobades que s’estan duent a terme amb l’objectiu de revisar la Llei qualificada de delimitació de les competències dels comuns.

Tal com va informar la cònsol d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, en declaracions posteriors a la reunió, el debat es va centrar ahir en l’article 4 de l’esmentada llei. A més de la decisió presa en relació amb l’explotació dels recursos naturals, que serà competència de l’Executiu sempre que l’objecte de dita explotació sigui per a la producció d’energia, la reunió va servir per replantejar el punt número 14 de l’article 4 de la Llei, que segons Ferrer és «un calaix de sastre».

SERVEIS QUE QUEDEN INDEFINITS/ En efecte, el punt 14 de l’article 4 fixa, com a competència dels comuns, «la realització de qualsevulla activitat i prestació d’altres serveis públics que siguin adients per a la satisfacció de les necessitats i interessos de la comunitat parroquial». Això sí, després d’enumerar la resta de serveis que són competència dels comuns i que van des de la neteja viària fins a la captació i la distribució de les aigües, passant per l’administració dels cementiris, el control de la bona convivència a la via pública, l’enllumenat i el clavegueram. Altres activitats competència dels comuns són l’organització d’activitats esportives i culturals i la regulació de la circulació de vehicles.

Ferrer va aclarir que, encara que s’eliminés el punt 14 de l’articulat de la Llei, els comuns podrien fer-se càrrec encara del transport públic comunal, encara que no aparegui en cap altre punt.

pdf3.jpg